Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!

Dışişleri Bakanlığı, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla (bazı yetkililerin) 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 14:19 GÜNCELLEME 24.04.2024 16:25 GÜNCEL
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin bazı ülke yetkililerinin açıklamalarına tepki göstererek çağrıda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz.

Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirmiştir.

Tarihle ilgili bu ön yargılı ve tarafgir açıklamalar, iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar vermenin yanı sıra nefret suçları işlemeye meyilli radikal grupları da cesaretlendirmektedir.

Tüm tarafları, Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimize ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırıyoruz.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Mehmet Emin 1 hafta önce Şikayet Et
    Gazze'de yapılan nedir kardeşim niye bunu konuşmuyor sunuz ben k.maraşlıyım Ermeniler bizim köyde 69 kişiyi şehit etmeleri üzerine k.maraşdan çete gelmiş köyümüzde şavaşmışlar onların şehiteddikleri neden hiç konuşlmuyor arkadaşın dediği gibi 1915 de Ermeniler tarafından şehit edilen müslüman kardeşlerimizi rahmetle yaad ediyoruz
    Cevapla
  • Kurdi 1 hafta önce Şikayet Et
    O tarihlerde batı destekli müslüman katliamı yapan ermeni çetelerdi.ermeni vatandaşlarımız bunlara şahit.onlardan ricam bu asılsız iftiralara biraz daha yüksek tepki vermeleri
    Cevapla
  • Vanlıyam 1 hafta önce Şikayet Et
    Ermenilerin Van'da yaptıkları soykırımı unutmadık. 30 bin Müslüman aileden 3 aile kaldığını, göç edenlerin bir kısmının ermeni tekneciler tarafından gölde tekneler batırılarak öldürüldüğünü, karadan kaçanların ya donarak ya da çeteci ermeniler tarafından öldürüldüğünü Vanlılar iyi bilir. Göç etmeyen üç ailenin Rus ve Ermenilere müslümanları satanlar olduğunu da iyi biliriz. Unutmadık.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Esas katil,Soykırımcı. Dünyanın her yerinde, Müslüman Ülkelerde kıyım yapan. İnsan,hak ve özgürlüğünü hiç sayan. Devlet, soykırım demiş veya dememiş.Kıymet'i harbiyesi yoktur. Tüm,Dünyada vicdanı olan herkes bunu biliyor. Lakin! Zalimin, sonu bellidir.Yokolup gideceksiniz.
    Cevapla
  • 035 1 hafta önce Şikayet Et
    1915 li yıllarda Müslümanlara yapılan katliamlardan dolayı ermenileri kınıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR