İstanbul'da kaçak ilaç operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da 16 iş yeri ve 20 ikamete yönelik gerçekleştirilen kaçak ilaç operasyonlarında 16 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'unun tutuklandığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 12:24 GÜNCELLEME 25.04.2024 13:41 GÜNCEL
İstanbul'da kaçak ilaç operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı
İstanbul'da kaçak ilaç operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahtecilik suçunun önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Ekipler, 16 iş yeri ile 20 ikamette yetkisiz şekilde depolanmış sahte, kaçak ve yasa dışı ilaçlar, tıbbi cihaz ve materyaller bulunduğunu belirledi.

BİRÇOK MEDİKAL MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Belirlenen adreslere 15 Nisan'dan itibaren operasyonlar düzenleyen polis, 16 şüpheliyi yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lirayı bulan,soğuk zincire tabi olan alerji testi, dolgu malzemesi, botoks, kanser, diyabet, enfeksiyon ve tansiyon ilacı ile cinsel hastalıkların tedavisinde kullanılan medikal malzemeler ele geçirildi.

9'U TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 7'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

KAYNAK : AA, İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ziö 1 hafta önce Şikayet Et
    bilim kurulu kurulusun lütfen gereksiz ilaçlar kalksın
    Cevapla
  • vay halimize 1 hafta önce Şikayet Et
    onun için doktorlari yazdiği ilaçlar fayda etmiyor demeki ezanerlde çokğu ilaclar sahtemiş
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR