Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı

Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Taşçı'nın naaşı, Marmara İlahiyat Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından defnedilmek üzere memleketi Rize Pazar'a gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2024 11:34 GÜNCELLEME 26.04.2024 18:55 GÜNCEL
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı

Haber7 Yazarı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu üyesi Dursun Ali Taşçı, 69 yaşında hayatını kaybetti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Dursun Ali Taşcı, Üsküdar İlahiyat Camisi'nde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Rize'nin Pazar ilçesine gönderildi.

Dursun Ali Taşçı kimdir ve aslen nerelidir? Dursun Ali Taşçı'nın bilinmeyen hayatı...Dursun Ali Taşçı kimdir ve aslen nerelidir? Dursun Ali Taşçı'nın bilinmeyen hayatı...


TYB'DEN AÇIKLAMA: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şubesinden Yazar Dursun Ali Taşçı'nın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımlandı.

Mesajda, ''Değerli Ağabeyimiz Yönetim Kurulu üyemiz Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mekanı cennet, menzili mübarek olsun inşallah. Başımız sağ olsun.'' ifadeleri yer aldı.


MAHMUT BIYIKLI: DOSTUMUZ, GÖNÜL VE KÜLTÜR ADAMI...

TYB İstanbul Şube Başkanı, Haber7 Yazarı Mahmut Bıyıklı da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Bıyıklı açıklamasında, ''Değerli ağabeyimiz dostumuz gönül ve kültür adamı Dursun Ali Taşçı Hakk'a yürüdü. Mekânı cennet, makamı âlî, rûhu ilâ yevm'el kıyâme şâd ü handân olsun İnşallah.'' ifadelerine yer verdi.

DURSUN ALİ HOCAYI ANLATTI: "İYİ BİR MÜMİNDİ"

Mahmut Bıyıklı, 'Yol arkadaşım' diyerek bahsettiği D.Ali Taşçı'yı şöyle anlattı;

"Dursun Ali Taşcı Hoca, bu uğurda bir çok genç yetiştiren önemli bir büyüğümüzdü. Kendisi eğitimci olmakla birlikte aynı zamanda eli kalem tutan bir münevverdi. Çok kıymetli eserler kaleme aldı. Haber7.com'da, günlük gazetelerde çok kıymetli makaleler kaleme aldı ve önemli konuları gündeme getirdi. Dursun Ali Hocamız iyi bir mümindi. İnancı uğruna beden ödeyen insanlardan biriydi. Gerek gurbet hayatında gerekse Anadolu'da birçok önemli vakıf faaliyetinde önde duran isimlerden biriydi.

Bugün çok güzel bir insanı kaybettik. Memleket sevgisiyle dolu, inanç yüklü, kalbi ümmet için çarpan bir değerimizdi. Dursun Ali Hocamız hep ideal bir maarifin rüyasını görmek istiyordu. Bu konuda fikirler üretiyordu, önerilerde bulunuyordu. Bu toprağın çocuklarının bu toprağın ruhuna uygun yetiştirilmesi için çaba gösteriyordu. Bu konudaki eksikliklere dertleniyordu, kafa yoruyordu. 'Neden bu ülkenin temel değerlerine düşman nesiller yetişir' diye uykuları kaçıyordu. Eğitim dünyasında okulları dolaşarak şehir şehir giderek hiçbir karşılık beklemeden gençlere davasını anlatıyordu. Onun davası da derdi de Müslümanların bu topraklardaki varlığının güçlü olması, seslerinin yüksek çıkmasıydı. Bu uğurda bir ömür sürdü.

Yakın zamanda maalesef hastalığına teşhis kondu. Ameliyattan sonra yeniden yapacağı programları planlarken Rabbimiz onu yanına aldı. İnşallah Efendimiz'e komşu olsun. Biz onu iyi bilirdik. Biz ondan razıyız. Senelerdir Türkiye Yazarlar Birliği'nin Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Hangi görev kendisine verilse vazife şuuruyla kendisine verilen görevleri yerine getirirdi. Birçok yoksul arkadaşımıza imtihanı var olan arkadaşımıza yardımda bulunduğuna şahitlik ettik. Biz bugün bir yol arkadaşımızı, dava arkadaşımızı kaybettik. O bizim ağabeyimizdi ama aramızda yaş farkı yokmuşçasına beraber yürür, beraber sohbetler ederdik. Kendisi ile çok güzel bir hukuk oluşturmuştuk. Yol arkadaşlığı kaliteliydi. Onu çok özleyeceğiz, onun çok boşluğunu hissedeceğiz. Hayırlı evlatlar, hayırlı eserler bıraktı. Bu nedenle amel defteri ebediyen açık kalacaktır buna inanıyoruz."

HABER7'DEKİ SON YAZISI

Yazarımız  Dursun Ali Taşçı, bir süredir sağlık sorunları yaşadığı için yazılarına ara vermişti.

İşte Taşçı'nın Zihin zehri: “Bana ne!” başlıklı yazısı

DURSUN ALİ TAŞÇI KİMDİR?


Dursun Ali TAŞÇI 1955 yılında Rize, Pazar’da doğdu.  Türkçe / Edebiyat öğretmeni ,1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa’da Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi ve orada altı yıl kaldı. Öğretmenlik mesleğinin yanında bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak İl Müdürlüğü görevinde bulundu.



Yazarlık hayatı okul yıllarında başladı. İlk yazısı, 1974 yılında bir ulusal gazete köşesinde yayınlandı. Edebiyat, sanat, eğitim ve düşünce yazıları yazdı. Ulusal bir gazete ve haber7.com'da köşe yazarlığı yaptı. Fıtratın Aşk Çağrısı ve Uygarlığa Aşkla Direnmek adlı kitapları vardır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Ardahan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ruhu şad, mekanı cennet olsun İnşallah
    Cevapla
  • Suat ÖZYAMAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah (c.c ) rahmet eylesin
    Cevapla
  • Hasan Kurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Tanışma imkanı bulmuştuk. İyi bir insan, iyi bir yazar ve en önemlisi iyi bir mümindi.
    Cevapla
  • Kantar Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Merhum Dursun Ali beyin engin görüşlerinden fevlalade yararlandık, mevlam mekanını cennet eylesin işallah
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahın rahmeti üzerine olsun, eşimi aile büyüğü olduğu için ondan istemişti babam, bana sordu evladım namaz kılıyormusun, evet dedim, hayırlı olsun dedi. Allahı bu derece hayatının her anında merkeze alan bir hocamızdı. İyi insanlar birer birer göçüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR