"15 Temmuz gazilerinin maaşları kesilmiş" iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "15 Temmuz gazilerinin maaşları kesilmiş, 2 aydır maaş alamıyorlar" iddiasını yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2024 01:10 GÜNCELLEME 26.04.2024 01:10 GÜNCEL
"15 Temmuz gazilerinin maaşları kesilmiş" iddiasına yalanlama
"15 Temmuz gazilerinin maaşları kesilmiş" iddiasına yalanlama

DMM'den yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "15 Temmuz gazilerinin maaşları kesilmiş, 2 aydır maaş alamıyorlar" iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, 15 Temmuz gazilerinden malul sayılanlar ile 1053 sayılı Nizamnameye göre derece tespiti yapılanlara, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından aylık bağlandığı ifade edildi.

"AYLIK ÖDEME YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasında toplanan kaynaktan kendilerine toplu olarak ödenmesini isteyenlerin talepleri üzerine, vakıf tarafından hak sahiplerine anket yolu ile sorulmuştur. Toplu ödeme yapılmasını isteyenlere ödemeleri toplu olarak gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle toplu ödeme alan gazilere aylık olarak ödeme yapılmamaktadır. Ödemeleri aylık olarak almaya devam etmek isteyen 218 hak sahibine ise aylık ödeme yapılmaya devam edilmektedir."

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    onlar sakatlığı bulunmayan kişiler
    Cevapla
  • Doğruya doğru 1 hafta önce Şikayet Et
    15 temmuz gazileri neden sokakta neden protesto ediyorlar neden maaş alamadıklarını söylüyorlar o zaman
    Cevapla
  • Doğruya doğru 1 hafta önce Şikayet Et
    15 temmuz bir darbe girişimi ise neden gaziler sokakta neden protesto ediliyorsunuz, neden onlar maaş alamadıklarını, iddia ediyor
    Cevapla
  • maremer 1 hafta önce Şikayet Et
    sokakta olduklarını nereden çıkardın Fetöcü. "15 Temmuz bir darbe girişimi ise" sözün bile yularının kimin elinde olduğunu gösteriyor. Şüphen mi var darbe girişimi olduğundan?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR