Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı çete' tuzağı! Sakın durmayın!

Akdeniz bölgesinin en sık kullanılan otoyollarından biri olan Mersin-Adana Otoyolu'nda sürücüler bölgede otoyol çeteleri olduğunu ve araçların önüne atlayarak veya cama yumurta atarak durdurduktan sonra yolcuları gasp ettiğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 19:38 GÜNCELLEME 27.04.2024 19:42 GÜNCEL
Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı çete' tuzağı! Sakın durmayın!
Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı çete' tuzağı! Sakın durmayın!

Mersin- Adana Otoyolu'nda "Otoyol çeteleri' olarak adlandırılan bir grup, seyir halindeki sürücüleri tuzağa düşürüp gasp ediyor.

İddialara göre, çete iki grup halinde çalışıyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, sileceklerin çalıştırılmasıyla görüşü engelleyerek aracın durmasını sağlıyor. Bu sırada arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı ve içindeki değerli eşyaları gasp ediyor. Sürücülere benzer bir durumla karşılaştıklarında sileceklerini çalıştırmama ve araçlarından inmemeleri tavsiye ediliyor.

KAZA YAPTIRMAYA ÇALIŞARAK GASBEDİYORLAR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otoyollardaki araç trafiğinde de artış yaşanıyor. Bu durumu fırsat bilen gaspçılar ise gözlerine kestirdikleri sürücülere akıl almaz bir tuzak kuruyor. Çetenin, otoyolda orta refüjden seyir halindeki aracın üzerine yürüdüğü ve kaza yaptırmaya çalıştığı görüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler üzerine pek çok araç sahibi aynı durumla karşı karşı kaldığını ifade ederek bunun bir çete tuzağı olduğunu söyledi.

GASPÇILARDAN OTOBANDA YUMURTALI TUZAK

Kendi canını hiçe sayarak otobandaki araçların önüne atlayan kişilerin tek amacı ise sürücüleri gasp etmek. Çete, 2 grup halinde otoyolda araçları ile seyir halinde olan kişileri tuzağına düşürüyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, geride bekleyenler ise sürücünün sileceği çalıştırmasını bekliyor. Silecek çalışır çalışmaz atılan yumurtanın etkisi ile sürücü görüşü engellenince mecburen durmak zorunda kalıyor ve arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı gasp ediyor.

Aracın önüne atlayanlar ise yerde yaralı numarası yaparak sürücünün araçtan inip yardım etmesini bekliyor. Korku ve panikle otomobilden inen şoför ise gaspçılar tarafından otoyolda soyuluyor.

OLAYI YAŞAYAN SÜRÜCÜLERDEN UYARI

Sosyal medyada geniş yer bulan olay için pek çok sürücü uyarı yaparak, "Böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın aracınızdan inmeyin. Bölgeden ayrılarak daha uzak bir noktada durun ve takip edilmediğinizden emin olun." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 182 TÜMÜ
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu olayları aynaya mal etmeyin turkiyede en fazla goc alan şehir adanadir ve bu karşı bide son olarak Suriyeliler eklendi adananın yerli insanları bunları yapmaz binlerin bi kısmı cono bi kısmıda doğudan gelen insanlar bunlar yapıyor bunu ADANALI yerlisi bunu yapmaz.
    Cevapla
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar adanalı falan degil geecek ada ali bunları yapmaz bu marş doğunun varoşundan gelip adana mersin Tarsus osmaniye gibi doğuya yakin illere göç edip burada acemiligini yapıp sonra usatligi istanbul İzmir Ankara gibi büyük şehire gelen keko takımı ve bunlar eğitimi olmayan doğru dürüst konuşmasını bilmeyen gasp uyuşturucu kapkaç çetelerinin doğunun varoşundan getirilen tipler.
    Cevapla
  • Bekçi Bekir 1 hafta önce Şikayet Et
    İhbar yapılmıştır,gerekenler yapılıyor siz canınızı sıkmayın.Bu soysuzlar şimdi inlerine çekilmişlerdir ama inlerinde yakalacaklar.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Son sürat araçla çakın gitsin uçsunlar havada. Ya da durup keleşle tarayacaksın alayını yok edeceksin
    Cevapla
  • Nedim 1 hafta önce Şikayet Et
    Polis ,abd de olduğu gibi lağım mahlukların sarı torbalara koyacak hale getirip kaldıracak!İki tanesi poşetlenince kimse kalmaz o yolda!Pisliğe insan muamelesi yapılamaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR