Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrıda bulunduğu grup, yasaklara rağmen Saraçhane'den Taksim'e yürümek istedi. Grupların attığı taşlarla polisler yaralandı. Bakan Yerlikaya, olaylarda 210 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 16:04 GÜNCELLEME 01.05.2024 19:37 GÜNCEL
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplandı. 

POLİSELER YARALANDI

Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı. Olayda, çok sayıda polis yaralandı. Yaralı polisler için olay yerine ambulanslar geldi.

210 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PROVOKATİF ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sendikalarla beraber saat 10.00'da Saraçhane'ye geldi. 

Özel, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, "Biz de örgütümüzü Saraçhane'ye çağırdık. Hedef Taksim Meydanı'dır. 2012'de 2013'te Taksim'i açıp bunu övünç vesilesi yapanlar Türkiye'ye utanç yaşatıyorlar. Taksim bugün özgürleşmezse yarın gerçekleşir. " dedi.

Ekrem İmamoğlu ise, " Saraçhane'deki hak arama mücadeleleri başarıyla sonuçlandı, halkın istediği oldu. Eninde sonunda Taksim'de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün, ama seneye" ifadelerini kullandı. 

ÖZGÜR ÖZEL YÜRÜYÜŞE KATILMADI, ALANDAN AYRILDI

Özgür Özel'in ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun beraberindeki sendikalarla birlikte Saraçhane'den polisin kapattığı Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümesi bekleniyordu ancak yaklaşık bir saat boyunca Saraçhane'de bulunan Özel, alandan ayrıldı.

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 469 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabbim tez zamanda belalarını versin
    Cevapla
  • Aydemir. 1 hafta önce Şikayet Et
    O 210 kisiye polise yollara cevreye verdikleri zarari ödetin.
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 1 hafta önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimizin kutladığı bayramlar bayramınızdır Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı
    Cevapla
  • Gökhan 1 hafta önce Şikayet Et
    polisin elini kolunu bağlamak nedir.hainlere hedef tahtasımı
    Cevapla
  • meltim 1 hafta önce Şikayet Et
    bacaklarından vuracaksın ne bu ya devletin polisine saldırmak, bu gibi durumlarda polisin onuru korunmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR