‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü

Ankara'da yağmur yağışı ABB'nin acziyetine sahne olurken, suskunluğunu koruyan Mansur Yavaş'ın daha önceki dönemlerde yaşanan su baskınları karşısında belediye yönetimini yerden yere vurduğu paylaşımları ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 15:29 GÜNCELLEME 01.05.2024 17:28 GÜNCEL
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü
  • HABER7

Başkent Ankara’da hayatı felç eden yağış dolayısıyla 1330 noktada su baskını yaşanırken cadde ve sokaklar göle döndü. Rögar kapaklarının taşması dolayısıyla metro istasyonlarını su bastı. ABB’nin işlettiği Ankara metrosunun OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları kapatıldı. Taşkınlar nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Ankara’da AK Parti döneminde küçük çaplı su baskınlarında bile sosyal medyada karalama kampanyası başlatan Mansur Yavaş, dünkü sel görüntüleri karşısında suskunluğa büründü.

VALİLİK GÜNLERCE UYARDI, BELEDİYE UYUDU

Ankara Valiliği ve Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı Başkent'te beklenen kuvvetli sağanak dün akşam geldi. Akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış sonrası altyapı yetersizliği nedeniyle vatandaşlar olumsuz etkilendi. Ankara Valiliği'nin yaptığı uyarının ardından Başkent'te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Trafik, çoklu altyapı yetersizliği nedeniyle felç oldu.

 

Ankara'yı sağanak vurdu: Metro istasyonları kapatıldıAnkara'yı sağanak vurdu: Metro istasyonları kapatıldı

Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndüBaşkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü

Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktüValilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü

Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndüAnkara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü

BAŞKAN ORTADA YOK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, akşam saatlerinden bu yana tesirli olan yağışlar dolayısıyla yaşanan afette görev başında olduğuna dair hiçbir görüntü veya açıklama paylaşmadı. Sele duyarsız kalan Yavaş, ekiplerin başında yer almadı.

CHP’li Yavaş, konuya dair hiçbir açıklama yapmadı. Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden de bir açıklama yayınlamadı.

Yavaş, X hesabında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi hesabından yapılan bildiriyi yeniden paylaşmakla yetindi. ABB’nin “Ankara'da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine  yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz.” şeklindeki paylaşımını ‘retweet’ eden Yavaş, sahadaki çalışmalara dair kendi yönünden hiçbir ifade kullanmadı.

ATIP TUTAN YAVAŞ GİTTİ, SUSUP KALAN YAVAŞ GELDİ

Ankara’yı 5 yıldır yöneten Mansur Yavaş'ın ABB’nin AK Parti dönemindeki yağışlarda ise dönemin belediye anlayışını yerlere vurduğu paylaşımlar ortaya çıktı.

Mansur Yavaş'ın, Ankara’da çekilmiş bir su baskını görüntüsünü paylaşarak, yetkililerin “Avrupa’da da oluyor” şeklinde savunma gayretine girebileceği yönünde alaycı ifadeler kullandığı belirlendi.

CHP’li Mansur Yavaş’ın 18 Temmuz 2017 tarihli paylaşımında, “Yetkililer az sonra Avrupa'dan yağmur, sel baskını fotoğraflarını yayınlar ve ..’orada da oluyor’ vs savunmalarına başlar..ne faydası varsa..” deniliyor.

Yavaş’ın paylaştığı görselde “Başkent yine sele teslim! Afet söyleminden bıktık” yazıyor.

SORUN KAFADA

Mansur Yavaş’ın 20 Mayıs 2018’daki sel paylaşımı ise şöyle:

“Sorun Afet değil kafa!! Öncelik alt yapıya verilmezse bu sonuç kaçınılmaz. Hangi caddede yağmur suyu kanalı var? Ama her yerde önce kedi vardı şimdi dinazor..”

 

---------

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • Metin 1 hafta önce Şikayet Et
    Belediyelerin sorumluğunda olan işleri hükümet yapmasın. Hükümet yapıyor, oyları haketmeden başkaları alıyor
    Cevapla
  • Rahmet... 1 hafta önce Şikayet Et
    Devletim ve valim lütfen rica ediyorum bunlar hak etti fazlasını bile bırakın beter olsunlar.. Mansur nerede.. Memur şehri ankara en büyük zammı sizden aldı birde sekiz bin TL ...gitti cehapeye verdi oyunu, siz yaparsınız onlar eleştirir mansur prim yapar.. Tersini yapın.. Bunlara bir damla su bile vermeyin zaten bol yağış aldılar.. Onu bile belki mansur yağdırdı derler..
    Cevapla
  • Sebahattin 1 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tüm parti belediyeleri için diyorum şimdi olanlari unatmayalim son düzlüğe geldiğinde bizi başka bir atmosfere sokup dogrulari egrileri unuyoruz saygilarr
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Hizmet diye buna derim. Durmak yok yatmaya devam.
    Cevapla
  • Kırıkkaleli 1 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir bakanlık personeli ve bakanlar sahaya inmemeli. Her defasında bu beceriksizlerin pisliğini bakanlıklar temizledi. Halk kimi seçtiğini daha iyi anlar belki. Köyden gelip metropol yönetecek... Gökçeğin yaptıklarıyla beş yıl gitti. Hadi bakalım ikinci beş yıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR