Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin açıklamayı kabine toplantısının ardından yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 16:49 GÜNCELLEME 01.05.2024 17:35 GÜNCEL
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

SON DAKİKA... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Kabine toplantısını işaret etti. Tekin, bir TV programında yaptığı açıklamada; "İhtiyacımız olan kadro miktarını Hazine ve Maliye Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızla paylaştık. Önümüzdeki hafta Kabine sonrası açıklama yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekilde;

YENİ MÜFREDATA İLİŞKİN KONUŞTU

Yenilikleri takip etmeliyiz. Müfredatın belirli aralıklarla değiştirilmesi elzemdir. Haziran ayında bakan olarak çalışmaya başladım yüzlerce öğretmen odasında öğretmen arkadaşlarla sohbet ettik.

Bunun ötesinde her ayın cumartesi günü bakanlığın E-Okul sisteminden bir öğretmenler günü etkinliği yaptık. Bu etkinliğin tamamında bizim yapmamızı gündemimizi almamız gerektiği şeyleri tartıştık.

Gördüğümüz şey şu öğretmenlerimiz ısrarlı bir şekilde haftalık ders saatlerin 2'şer 3'er saat artırılmasını talep etti.

Çocuklarımız kendilerine verilen kısıtlı zaman içerisinde öğrenmeleri bilmeleri gereken konulara yeterince vakıf olamadan yüzeysel bir şekilde öğrenmiş oluyor. İstediğimiz kalıcı öğrenmeyi sağlayamıyoruz. Öğretmenlerimiz de asla öğrencilere istedikleri şekilde sunamayacakları bilgileri o kısa zaman aralığında yetişmesini istiyoruz. Sistemin çıktılarına baktığımızda öğrenciler başarısız, öğretmen arkadaşlarımız sanki görevlerini yapamıyorlarmış gibi bir imaj oluşuyor.

Bakanlık olarak 2013'ten beri çalışmalar yapıyoruz. Haziran ayından itibaren bizim müfredatlarla ilgili bir süreç içerisinde olduğumuzu ve bu anlamda hazırlığı olan, hazırlık yapmak bize katkıda bulunmak isteyen herkese kapımızın açık olduğunu söyledik dile getirdik. Yapıcı eleştirilere açığız ancak yaptırmayız şeklindeki bir dili doğru bulmuyoruz. Bu türden ifadelere de kimse kusura bakmasın ciddiye alacağımızı söyleyemem. Biz programımızı yıllarca bu dersi okullarımızda okutan öğretmen arkadaşlarımıza hazırlattırdık. Bu arkadaşlarımızın emeklerinin üzerine birilerinin vesayet uygulamasına izin vermeyiz.

"YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE YETİŞECEK"

Yeni müfredat hazırlandığı zaman yeni eğitim dönemine yetişecek. İhale süreci olmayacağı için süreci hızlandıracağız.

Programda neyin çıkartılıp neyin çıkartılmayacağına karar veren kişi ben değilim.

Ben programımızın yenilenmesi gerektiğine dair süreci başlattım. Hangi konunun bizim örnek olarak alabileceğimiz başarılı eğitim sistemlerinde var olduğu hangi konuların çıkartılması ve eklenmesi gerektiğine karar vermiyorum. Yıllarca bu dersi okutan bir öğretmenimiz bu konudaki çalışmaları yapıp hangilerinin okutulup okutulmamasına karar veriyor.

İntegralin çıkartılıp çıkartılmayacağına karar veren kişiler onlar. Biz, örneklerine de baktık, açıklamalarını okuduk değerlendirmelerini yapmışlar.

"ÇOCUKLARIMIZA MİLLİ ŞUUR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Müfredat çalışmalarımızın ikinci ana başlığı, çocuklarımızın kamuoyunda çokça gündeme gelen bu ülkeyi bir arada tutan temel referans değerleri kazanması... Sadece yapay zeka nano teknoloji değil sıfır atıktan tutun yapay zeka uygulamarına kadar her türlü konu başlığı bahsettiğim komisyonlar tarafından uygun bulunmak koşuluyla eklenmiş durumda.

ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir ağabeyi olarak atanmaları sürecini en yakından takip ediyorum. Öğretmen ihtiyacıyla ekonomik koşul birlikte değerlendiriliyor. Biz bu konudaki çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz bakanlık bünyesindeki ihtiyacımızın ne kadar olduğunu sağlıklı şekilde ortaya koymak zorundayız. İhtiyacımız olan kadro sayısını Maliye Bakanı ve Başkan Erdoğan ile paylaştık. Önümüzdeki hafta kabine toplantısında Başkan Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. 130'a yakın branşta atama yapıyoruz. Her branş eşit derecede önemlidir.

ÖZEL OKUL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Ekonomik süreç özel okul sektöründe de bir kırılmaya sebebiyet verdi. Bu kırılma sebebiyle özel okullar öğrenci kaybıyla karşı karşıya kaldılar. Orada kontrolün istenildiği şekilde yürümediğine dair bir algı vardı. Özel okullardaki yıllık eğitim öğretim ücretindeki artış miktarını bir mevzuata koyduk. Ara sınıflardaki öğrenciler için ne kadar bir ücret ödeyeceğiniz yönetmeliğimizce tanımlanmış durumda. Özel okullarımız da bu artışa uymak zorunda. Buna uymayan özel okullarla ilgili olarak bakanlığımız yaptırım uygulama hakkında sahip. Ancak bakanlık olarak denetleyemediğimiz alan çocuklarımızı ilk defa okula kaydettirirken ödeyeceğiniz ücretle ilgili olarak bir denetim yetkisi yok.

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • iso 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan atama yapaksında madem sayıda belliyse daha neyi bekliyorsun. Elbette öyle düşük sayı olunca açıklamaya bile utanır oldunuz.. Örneğin bir sınıf öğretmeni geçen sene 4,500 sıralamada atanmış. bu sene 3500 sıralamadaki atanamıyor neden çünki atama sayısı azaltıldı. Yani geçen seneye göre daha çalışkan ve zeki birisi siyasi hesaplar yüzünden atanamıyor vesselam.
    Cevapla
  • Hudaibia 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğitim dinsiz. Neticesi dinsiz bir nesil yetişiyor. Farkında mısınız. Sonu kaos. Günaydın.
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Osmanlı da böyle yıkıldı. Medrese eğitimi verelim pozitif bilimleri(fizik mat.)azaltalım. Dünyadaki müslüman halkların çoğu gibi sömürge olalım dimi?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    çocuklar çok yorgun. sabah 8 akşam 4.10 bunun servis ve eve gidiş geliş süreleri de hesaba katılırsa. anne babayla vakit geçiremiyor. çocuk evini özlüyor ya. bu yanlış. evede geliyor ödev yükü. çocukları hayattan bezdiriyorlar. buna bir çözüm lazım asıl. öğretmemler haftalık ders saatlerinin artırılmasını istiyor diyerek olmaz. çocuklarıda düşünün.
    Cevapla
  • Kafkaskartalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Adamları atıyorsunuz sonrada bu adamlar dönüp size ağza alınmayacak hakaretler ediyor tabi memur olana kadar masum oldukdan sonra canavara dönüyorlar esas sıkıntıyı çeken işçide asgari ücrete mahkum ediliyor.Asgariyi verdiğniz adamlar bu memleketi ayakta tutuyor sayyanen 8 bin zam üstüne birde yüzde 50 zam ama genede memnun edemeyip arkanızdan hançeri yiyorsunuz.Ne diyorlar saraydaki git
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Biraz da müh ve mimar atansın hep sağlıkçı ve öğretmen atanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR