Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme bugün saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 04:07 GÜNCELLEME 02.05.2024 09:38 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek

Siyasette gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi.

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

GÜNDEM YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleşecek görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak. Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da değerlendirilmesi öngörülüyor. Özgür Özel'in görüşmede, Filistin için liderlere yazdığı mektup ile önümüzdeki günlerde Filistin'e yapacağı ziyareti de anlatması bekleniyor.

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

 

KAYNAK : NTV, TRT HABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • rizeli halit 1 hafta önce Şikayet Et
    ya bu kadar büyütmeyin sonuç yine fıss chp den bişe olmaz
    Cevapla
  • miroglu 1 hafta önce Şikayet Et
    ana gündem İsrail Filistin savaşının bir an önce bitmesinin sağlanması olmalı
    Cevapla
  • Sancar 1 hafta önce Şikayet Et
    Reis tam bir kurt siyasetçi,helal olsun..
    Cevapla
  • desa 1 hafta önce Şikayet Et
    Kemal kılıçtaroğlu CHP yi tamamen terörize etti PKK FETÖ teröristleirnin güdümün de soktu, büyükşehir beleidyelerine ise kandil direktifiyle işçi diye teröristlerle doldurdu. Özel akıllıysa CHP yi teröristlerden arındırır ve terörö güdüdümünden kurtarır. yoksa yerel seçime bakarak nal toplar genel seçimde. erken ötme özel chp yi teröristlerden arındır.
    Cevapla
  • Türkiye Vatandaşı 1 hafta önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanımızın sıklıkla söylediği "Siyaset Üstü" söylemi vardır. Sn. Özgür ÖZEL ne düşünüyor bu konularda bilmem ama; Ülkemin KALKINMASI/ GÜVENLİĞİ/ GELECEĞİ ile; Milletimin BİRLİK-BERABERLİĞİ/ BARIŞI /HUZURU Benim için de son derece önemli ve SİYASET ÜSTÜDÜR. Bu Konularda hassas düşünen ve DEVLETİ ve MİLLETİ ile BİRLİK OLAN SİYASETÇİLERİMİZ VAR. Ümit ederim Özgür Bey de BUNLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR