Meteoroloji'den sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Yurdun bazı kesimlerinde bugün kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle 15 ili sarı kodla uyardı. Bazı bölgelerde de toz taşınımı etkisini sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 07:59 GÜNCELLEME 03.05.2024 09:17 GÜNCEL
Meteoroloji'den sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji'den sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, bugün Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay'ın batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari'nin güneyi ile yarın sabah saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde ise yağış yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

15 İLE SARI KODLU UYARI

Beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle 15 il "sarı kod" ile uyarıldı. Yapılan uyarıda vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkati olması istendi.

Uyarı yapılan iller şu şekilde: Adana, Edirne, Hakkari, Iğdır, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Hatay, Kars, Mardin, Siirt, Tekirdağ.

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Batı Akdeniz'in batısında ise rüzgar bugün günü öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden, Antalya Körfezi'nde cumartesi öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

Fırtına cumartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl tahmin yapılıyor. Bir kere de tutsa
    Cevapla
  • SABIRLI 2 hafta önce Şikayet Et
    Kırkikindi yağışları sürecini yaşıyoruz dolu yağışları görülmeside muhtemel malesef kurak bir süreç yaşadık son yılların özellikle çağımızın önemli sorunu kısa sürelerde toplam yani total yağışların rekor düzeye erişebilmesi mevsimsel yağış periyodunun bozulması küresel ısınmanın olumsuz etkilerini rahatlıkla gözlemliyoruz yaşıyoruz hayırlısı olsun .Tedbirli dikkatli olmayız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR