Askerlik yeri öğrenme! Mayıs celbi ne zaman açıklanacak? Askerlik yerleri sorgulama

Askere gidecek vatandaşlar vatani görevlerini yapacağı yeri öğrenmek için sabırsızlanıyor. Askerlik yerlerinin açıklanma tarihi Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla netlik kazandı. İşte, konuyla ilgili detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 09:59 GÜNCELLEME 03.05.2024 10:17 GÜNCEL
Askerlik yeri öğrenme! Mayıs celbi ne zaman açıklanacak? Askerlik yerleri sorgulama
Askerlik yeri öğrenme! Mayıs celbi ne zaman açıklanacak? Askerlik yerleri sorgulama

Mayıs celbinin ne zamana açıklanacağı en çok merak edilen konulardan biri oldu. Bu yıl Mayıs celbi ile askere alınacak olan er ve yedek astsubay aday adayları için sevk işlemleri ve hizmet tercihleri ile ilgili detaylar belli oldu.

Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. İşte herkesin merakla beklediği o açıklama:

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 03 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.  Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

MAYIS CELBİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024'te açıklanacak. 

Aşağıdaki bağlantı üzerinden askerlik yerlerini öğrenebilirsiniz.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA

SEVK BELGESİ NE ZAMAN ALINACAK?

Sevk tarihinden 10 gün önce ise e-Devlet veya askerlik şubesinden sevk belgesi alınabilecek.

İşte sevk tarihleri:

  • 16 Mayıs 2024 - Yedek Subay/Astsubay Adayları/Er (Birinci grup)

  • 27 Haziran 2024 - Er (İkinci grup)

  • 25 Temmuz 2024 - Er (Üçüncü grup)

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Apostal 2 hafta önce Şikayet Et
    Konya/Merkez Karatay
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR