İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi

Tarihçi İlber Ortaylı, Ayasofya Camii'nin gudubet bir bina olduğunu, namaz kılınamayacağını söylemişti. Ortaylı'nın sözleri Gazeteci Murat Bardakçı'nın, "Açılmasın diyor. Kafa yok, düşünmüyor. Niye batıyor kardeşim?" sözlerini hatırlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 11:58 GÜNCELLEME 03.05.2024 12:05 GÜNCEL
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının üzerinden 4 sene geçti ama hala bazıları kabullenemedi.

ORTAYLI'DAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER: AYASOFYA GUDUBET BİR BİNA

Tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Ayasofya'nın gudubet bir bina olduğunu söyledi ve orada namaz kılınamayacağını" savundu. Ortaylı, şunları söyledi:

"'Ayasofya'da tuvaletler yapalım', Allah cezanı versin senin. Buraya adam girmez, buraya 3 milyon ibadet, 3 milyon turist girmez kardeşim. Sultanahmet'te namaz kılınır, Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için. Hiçbir ciddi Müslüman yatıp kalkıp secde edip rükuya varıp 5 vakit namaz kılan adam orada kılmaz, adamın ruhunu karartıyor o yapı."

Ayasofya Camii hakkında her şey: 1500 yılla yakın tarihi geçmişe sahipAyasofya Camii hakkında her şey: 1500 yılla yakın tarihi geçmişe sahip

MURAT BARDAKÇI: KAFA YOK, DÜŞÜNMÜYOR... NİYE BATIYOR BAZILARINA?

Ortaylı'nın sözleri, Gazeteci Murat Bardakçı'nın yaptığı yorumu hatırlattı. Tarihin İzleri programında konuşan Gazeteci Murat Bardakçı, Ayasofya'nın kapatılması ya da girişlerinin kontrollü olması yönündeki düşüncelere tepki göstermişti. Bunu söyleyenlerde "kafa olmadığını" belirten Bardakçı, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Allah aşkına Ayasofya'nın ziyareti, ibadete açılması niye batıyor bazılarına? Ben onu çözemiyorum. Diyorum ya Ayasofya niye açılmasın diyorum. Açılmasın  diyor. Kafa yok, onu düşünmüyor. Niye batıyor kardeşim? Niye zarar görsün? Ayasofya çökecek, 'perişan oluyor' diye diye sınırlama getiriyorlar."

Ayasofya Camii iki yıl önce bugün ibadete açıldıAyasofya Camii iki yıl önce bugün ibadete açıldı

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Kızıl Elma 2 hafta önce Şikayet Et
    Osmanlı tadilat yapıp bakmasaydı Ayasofya çoktaaan yıkılmıştı, Katolikler haçlı seferleri sırasında Ayasofya'ya zaten büyük zararlar verdiler, haçlılar İstanbul'u talan etmişlerdi. Zaten turistler girmesin, turistler zarar veriyor Camiye. Ne idiğü belirsiz Yunan'ı Ermeni'si gelip parça kopartıyor Camiden.
    Cevapla
  • Kemal 2 hafta önce Şikayet Et
    Ayasofya kiliseden camiye çevrilmiş bir ibadet hane dir. ejdadımızım bize hatırasıdır. neden gudubet bir bina olsun. o binada on yıllarca ibadeyt yapılmış. Sizin bu düşüncenizi hiç mantıklı bulmuyorum.
    Cevapla
  • M.zahit 2 hafta önce Şikayet Et
    İlber Ortaylı toplum nezdindeki saygınlığını bitirmiş.Çok talihsiz sözler.Bu yaştaki bir insana Tarih anlatacak halimiz yok..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Murat bardakçı adamdır helal olsun
    Cevapla
  • BBH / Karakeçili 2 hafta önce Şikayet Et
    Ayasofyanın camii olması bu zevatı tabii ki rahatsız eder. Bu tipler Türk'ü laiklik narkozuyla uyutmak için vazifelendirilmişlerdir! Bu laik anastezistlerin ve bunları besleyen siyonist/haçlı baronlarının korktukları şey, Türk'ün tekrar islam davasını omuzlaması, dünyadaki zulme karşı ayağa kalkması ve mazlum halkları birleştirip zalimlerin üzerine yürümesidir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR