Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Bahçeli, mesajında 1 Mayıs'ta yaşanan olaylara da değindi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 11:52 GÜNCELLEME 03.05.2024 16:57 GÜNCEL
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Bahçeli mesajında 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olaylara ilişkin de değerlendirmede bulunarak; "Başıbozuk güruhun vandallığı" ifadelerini kullandı. 

Devlet Bahçeli'nin paylaşımı şu şekilde;

"TÜRK DEVLETİNİN İKİ ANA DAVASINDAN BİRİ ÇAĞDAŞLAŞMAK DİĞERİ MİLLİYETÇİLİKTİR"

"Türk milliyetçiliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikriyatı, Türk milletinin kurtuluş ilhamı, aynı zamanda var oluş iradesidir. Merhum Peyami Safa’nın isabetle temas ettiği üzere, yeni Türk devletinin iki ana davasından birisi çağdaşlaşmak ise diğeri milliyetçiliktir. Şayet millet ortak değerler etrafında kenetlenmişse, şayet birlik ve dayanışma hissiyatıyla kaderini tayin etmişse, bunun dibacesi, en bariz dinamiği milliyetçiliktir. 3 Mayıs meşalesi, esas itibariyle Türk milliyetçilerinin iç ve dış çalkantılar karşısında göstermiş oldukları direncin aydınlığı; baskı, dayatma ve zor şartlarda sivil, meşru ve demokratik duruşun ahkamıdır.

"3 MAYIS MİLLİ ŞUURUN AYAĞA KALKIŞIDIR..."

Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, 3 Mayıs milli şuurun ayağa kalkışı, küresel güç blokları arasında sarkaç gibi gidip gelen köşesiz politikalara karşı Türk milliyetçilerinin hür ve ahlaki direniş kararıdır. Bugün bir bayram veya kutlama gününden ziyade bir idrak, bir ifade, bir anma, istikbale yönelik milliyetçi mesajın maşeri vicdanda kök salma özleminin bir hamlesidir.

Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de varPolise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var

1 MAYIS'TAKİ OLAYLARA İLİŞKİN SERT AÇIKLAMA

Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan; yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs’ta sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yıl evvel kanuni sınırlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptıkları gösteriler hala takdir ve tazimle hatırlanmaktadır. Diyor ya Merhum Hüseyin Nihal Atsız; “Maviyi unutsak bile mazi kökümüzdür, en tatlı gülen yüz bize mazideki yüzdür.” İnancım odur ki, mazinin parlayan yüzü hiç solmayacak, Türk tarihinin derinliklerinden çağlayarak yükselen milliyetçi çağrı Türk milletinin diriliş azmini canlı tutacak, geleceğini de inşa ve ihya edecektir. Dünyanın çetin ve çetrefilli bir tarih aralığında, İkinci Dünya Savaşı’nın beşeriyeti yakıp yıktığı bir zaman sürecinde Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın devrin Başbakanına yazmış olduğu iki açık mektup sonucunda başlayan 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80’inci yıl dönümünde, Türk milliyetçiliğinin merhum ve muhterem inanç anıtlarını rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. 3 Mayıs ruhunun, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelesinde sahip olduğumuz milli şuura daha da güç ve feyz vermesini temenni ediyorum."

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Avşaroğlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu saldıranlar bence büyük oranda PKK'lı. Türkiye'nin başında büyük bir bela var. En basitinden bir soru Esenyurt nasıl kontrol edilecek? Devlet harekete geçmeli, İstanbul'a göç önlenmeli, İstanbul'dan zorunlu göç sağlanmalı. Bu böyle olmaz. Polisimize saldıranlar büyük oranda bunlar. Bunlara zorluk ta yok. Git Esenyurt'tan topla getir. Ver ellerine sopayı. Bu böyle olmaz. Dağıtacaksın!
    Cevapla
  • Asalet 2 hafta önce Şikayet Et
    Bası bozuk ve kanı bozuk ..ne yaparsan yap bu ülke bizim siz mültecisiniz der hainligi devam eder ...kimliklerini iptal etmeden bu iş cozulmez .
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Her Bir mayısta bu hasta ruhlu eşkiyaları görmek zorundamıyız.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    1 Mayıs hangi dar gelirli işçinin derdine merhem oldu? Hiç kimse hatırlamadı bile, 3-5satilmis Vandal devlete, millete hainliklerini gösterdi. Hepsi bu kadar
    Cevapla
  • Faruk 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne mutlu türk Müslümanım diyene turkluk bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur, Yüce olan Allah'tır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR