Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Özel'in 8 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşmesi, 18 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmesine kapı araladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 18:27 GÜNCELLEME 03.05.2024 18:27 GÜNCEL
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!

  HABER7

Türk siyasetinde dün uzun bir aranın ardından bir ilk gerçekleşti. AK Parti ve CHP liderleri 8 yıl aranın ardından ilk kez bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye İade-i ziyaret mesajı verdi. Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yapacağı ziyaret ise 18 yıl aranın ardından bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

İKİ LİDER 8 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart seçimlerinin ardından beklenen görüşmesi dün gerçekleşti. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve 1 saat 35 dakika süren görüşmede Türkiye gündemine dair birçok konu konuşulurken uzun zaman sonra ilkler yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özel'le görüşmesi Türk siyasetinde iki lideri 8 yıl aranın ardından bir araya getirmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 25 Temmuz 2016'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmüştü. 

ERDOĞAN 18 YIL SONRA CHP'YE GİDECEK

İki liderin görüşmesi Türk siyasetinde uzun yılların ardından bir ilkin daha gerçekleşmesi açısından kapı araladı. Kulislere yansıyan bilgilere göre olumlu havada geçen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret mesajı verdi. Özgür Özel'in oturma düzeninden kaynaklanan rahatsızlığı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek "Hasan Bey bunu telafi etmek için CHP Genel Merkezi'ne gidelim" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yakın zaman içerisinde gerçekleştirmesi beklenen ziyaret 18 yıl aranın ardından bir ilk olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ni son olarak 2006 yılında Başbakanlığı döneminde ziyaret etmişti. Erdoğan, CHP'nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu. 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Soner 1 hafta önce Şikayet Et
    Once teror ile araya mesafe koymal gerek , hep demirtasa , kavalaya selam gonder sonra ne bileyim benim icin isinmadi bu ise hic.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu güzel gelişme,devamını beklerim bu memleketin buna ihtiyacı var,hatta her psrtinin buna mecbur ayskta kalması için hayurlısı diyelim bekleyelim
    Cevapla
  • bozkurt 1 hafta önce Şikayet Et
    ekoya darbe yapacak özel uçmadan takla atmaya kalkıyor
    Cevapla
  • Bilocan 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp ile yol yürüyen ancak 100 metre gidebilir...mutlaka bir hıyanet hesabı açarlar...
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 1 hafta önce Şikayet Et
    chp dem pkk bunların oluru olmadan mesafe katetmek TC nin hayrına olumlu adım zor güreşte el ense çelme oyunları vardır birde vatanın milletin hayrına işlerde birlik sağlanrsa inşallah olur içte dışta ki düçmanlar kırizden çatlar
    Cevapla
  • coban 2 hafta önce Şikayet Et
    benim su anda düsündeklerimi bazilari belkide birkac yil sonra düsünmeye baslar anca.. bir sürü il ve ilcelerin yüksek oyla chp ye verilmesi bir devlet politikasidir diye düsünüyorum.. en düsündürücü yerde adiyaman.. sonra istanbul ve ankara.. mezil.. ismailaga.. chp nin demir yumrugu kullanilirmi acaba ??? sonrada sira süleymancilarami ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR