Huzurevinde bıçaklı saldırı! Zanlı tutuklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait özel huzurevinde yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 02:35 GÜNCELLEME 04.05.2024 02:37 GÜNCEL
Huzurevinde bıçaklı saldırı! Zanlı tutuklandı
Huzurevinde bıçaklı saldırı! Zanlı tutuklandı

Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi'ndeki Halil Akyüz Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki İ.S, dün gece, aralarında daha önce tartışma yaşanan bazı huzurevi sakinlerine bıçakla saldırdı.

Olayda Selçuk Goncegül (73), Ali Serdar Batır (66) ve A.Ö. (74) bıçaklandı.

İhbar üzerine huzurevine gelen sağlık ekipleri, Goncegül ve Batır'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı A.Ö. hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından kaçan İ.S, sabaha karşı ilçedeki Atatürk Caddesi'nde yürürken gözaltına alındı. Cenazeler, polis ekiplerinin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan İ.S'nin, hakkındaki şikayetler nedeniyle çıkışının yapılmasına karar verildiği, olaydan önce huzurevinden bugün çıkış yapmak üzere eşyalarını topladığı öğrenildi.

Şüpheli İ.S, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İ.S, bu sırada "Neden öldürdünüz?" diye soran gazetecilere, "Huzurevi müdürü öldürdü. Beni bu hale getiren öldürdü. Ben öldürmedim, gidin ona sorun." yanıtını verdi.

Şüpheli, hakimlikçe tutuklandı.

Öte yandan, İ.S'nin olay anında huzurevindeki görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor. Görüntülerde, şüphelinin huzurevinin merdivenlerinden inip kaçması da yer alıyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Diğer yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesine ait özel bir huzurevinde yaşanan bıçaklı saldırı haberlerine ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Huzurevinde gece saatlerinde gerçekleşen üzücü olayda 2 yaşlı hayatını kaybederken, ağır yaralanan 1 yaşlının ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın öğrenilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz huzurevine ivedilikle intikal etmiş olup huzurevi sakinlerine ve personele yönelik gerekli psikososyal destek sağlanmaya başlamıştır. Kaçan saldırgan ise emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili Bakanlığımızca inceleme başlatılmış olup konunun yakinen takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

 

 

KAYNAK : AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    çocuğunu evde avutamayan kreşe gönderir. malesef o avutulamayan çocuğunda evde avutulamayacagi büyüğü oluyor malesef. huzur evlerinde kimsesiz gariban çok olduğunu düşünmüyorum ben. rabbim kendi hanemizde son bulmamızı nasip etsin.
    Cevapla
  • Mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Güvenlik de güvenlik iş maşallah kaçıp gitmiş
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah Teala, ölen amcalarımıza rahmet etsin yaralı amcamıza şifalar versin. Toplum olarak ne hale geldik gerçekten üzücü bir durum.
    Cevapla
  • Neco I 2 hafta önce Şikayet Et
    Güvenlik te silah yok mu
    Cevapla
  • celik 2 hafta önce Şikayet Et
    ha huzur evinde kaldi ha hapishanede üc önyemek garanti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR