Kabine toplantısı başladı: Öğretmen atamaları için gözler yapılacak açıklamada!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2024 16:47 GÜNCELLEME 06.05.2024 20:06 GÜNCEL
Kabine toplantısı başladı: Öğretmen atamaları için gözler yapılacak açıklamada!
Kabine toplantısı başladı: Öğretmen atamaları için gözler yapılacak açıklamada!

SON DAKİKA HABERİ: Kabine toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Kabine toplantısını işaret etmişti. Peki toplantıda masaya neler yatırılacak? 

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklamaMilli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

İSRAİL İLE TİCARETİN KESİLMESİ

Toplantının ilk gündem maddesi İsrail'in 7Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Saldırılarının sona ermesi için Türkiye diplomatik girişimlerini sürdürüyor. Türkiye'nin İsrail ile ticarete yönelik aldığı bazı tedbirler oldu. Atılan adımın ekonomik etkileri masaya yatırılacak. Bundan sonra alınabilecek ek yaptırımlar neler olacak bu da görüşülecek. Bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde.

DAR GELİRLİ VE EMEKLİLER İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR

Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımlar kabinenin görüşeceği konulardan biri. Enflasyonun tek haneye düşüşünün hızlanması için gerekli tedbirler kabinedeki masada olacak.

Toplantının ekonomi bölümünde konuşulacak bir diğer konu ise; dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar olacak. 

Kredi derecelendirme kurumlarından biri 11 yıl sonra Türkiye için kademe artışı yaptı ve Bakan Şimşek durumun olumlu olduğunu ifade etmişti. Konuya ilişkin görüşmeler gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili pazartesi gününü işaret etmiş ve atanacak öğretmen sayısının Kabine'de belirleneceğini söylemişti. Dolayısıyla 2024 öğretmen atama takvimi için gözler yarın yapılacak Kabine toplantısına çevrildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede operasyonlarla ilgili son durum da kabinenin gündeminde olacak.

KAYNAK : CNN TURK, Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • ADEM 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım geçen seneden beri zerzenislerin farkındayız diyorsunuz halen emekliler için adım attığınız yok rica ediyoruz artık halledin aynı sözleri duymayalım hersey ortada hayat gün geçtikçe dahada zorlanıyor sıka sıka kemerde takacak yer kalmadı karnımız sırtımıza yapışır oldu lütfen
    Cevapla
  • TC bayrak 1 hafta önce Şikayet Et
    Stajyerlerin hakkı ne olacak
    Cevapla
  • ....... 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir çok öğretmen zaten haftada iki yada üç defa okula gidiyor, bu kadar çok alıma gerek yok..emekli en düşük 17000 TL olmalı asgari ücret 21500 olmalı, taşerona kadro, ev ve kira fiyatları, gıda fiyatları, ikinci el otomobil fiyatları inmeli
    Cevapla
  • Huriye 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekmek 10 lira oldu. Kimsenin umurunda değil.
    Cevapla
  • Cengiz 1 hafta önce Şikayet Et
    Sizide banka kuyruklarında beklediğiniz günler bekilyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR