30 yıldır ayakkabı boyuyordu, Türkiye şampiyonu oldu

İstanbul Maltepe'de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacığı yaparak geçimini sağlayan Alaattin Şahin, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. Şahin, Slovakya'da düzenlenecek şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 17:43 GÜNCELLEME 05.05.2024 17:44 GÜNCEL
30 yıldır ayakkabı boyuyordu, Türkiye şampiyonu oldu
30 yıldır ayakkabı boyuyordu, Türkiye şampiyonu oldu

Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boya sandığıyla sokak sokak gezdiği Maltepe’nin her yerinde bilek güreşi yapıyor. Slovakya’da Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek olan Şahin, dünya şampiyonasına gitmek için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

“Türkiye'yi temsil etmek için Slovakya'ya gidiyorum”

Maltepe’de 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin, “1996 yılında yaşadığım bnir rahatsızlık nedeniyle fabrikadan ayrılarak ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Sandık sırtımda gezdiğim zamanlar kahvehanelerde bilek güreşi de yapardım. Kimse beni yenemezdi. İçlerinden sadece bir kişi yenebildi. O da o dönem bu sporda dünya ikincisi olan Akbaba isimli bir sporcuydu. Sonraki yıllarda azmettim, onu da yendim. Yıllar içerisinde katıldığım organizasyonlarda birçok derece aldım. Yarın Türkiye'yi temsil etmek için Slovakya'da düzenlenen Grand Master turnuvasına katılacağım. Turnuvaya katılabilmek için yakın çevremden borç para almak zorunda kaldım. Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Hogvııg 1 hafta önce Şikayet Et
    Adama sahip çıkılmamış, kaç yaşına gelmiş
    Cevapla
  • Uğur Demirtürk 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'mizde daha ne cevherler var Sayın Spor Bakanım, bu adamın tüm ihtiyaçlarını karşılamazsan bizzat ben elimden geldiğince yardımcı olacağım.
    Cevapla
  • Türk58 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Armut piş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bireysel bir turnuva sanırım, o yüzden bakanlık desteklemeye bilir. Bir kişiye yenildim diyor o da dünya ikincisi akbaba diye biriymiş. Başka sporcularla da irtibat kursa belki daha iyi şartlar sağlanır.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    gençlik spor yetkilileri nerde bunada sahip çıkılmazsa kime sahipçıkacaklar onca ödenek nereye gidiyor
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Destek olmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR