Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı

Başıboş köpek terörü had safhaya ulaşırken, cadde ve sokakları saran köpeklerin sayısı resmi olarak açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 18:47 GÜNCELLEME 06.05.2024 15:42 GÜNCEL
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki 3 büyükşehirdeki sokak köpeği sayısı 700 bine dayanmış durumda.

ÜRPERTEN RAKAMLAR MECLİS’E ULAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü hayvan bakımevi, hayvan hastanesi ile sokak köpekleri sayıları hakkında TBMM Dilekçe Komisyonu’na bilgi verdi.

Buna göre, ülkede 326 hayvan bakımevi ve 33 hayvan hastanesi bulunuyor.

Son 5 yılda; 1 milyon 310 bin 108 köpek kısırlaştırıldı, 2 milyon 704 bin 768’i aşılanıp rehabilite edildi, 274 bin 940’ı ise sahiplendirildi.

Türkiye’nin 3 büyükşehrinde toplam 668 bin 900 başıboş sokak köpeği bulunuyor.

  • İzmir’de 450 bin köpek sokakta.

  • İstanbul’daki sokak köpeği sayısı 128 bin 900.

  • Başkent Ankara sokaklarında 90 bin sokak köpeği bulunuyor.

BELEDİYELERE İŞBİRLİĞİ TALİMATI

Milliyet gazetesinin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hayvan bakımevlerinin kurulması ve işletilmesi konularındaki süreci bakanlıkla iş birliği içinde yürütmeleri için belediyelere talimat gönderildiğini aktardı.

Dilekçe Komisyonu, vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiğini bildirdi.

İşte son dönemde yaşanan başıboş köpek facialarından bazıları:

Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!

Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef ettiSokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti

Sivas’ta sokak köpekleri bir çocuğa saldırdı!Sivas’ta sokak köpekleri bir çocuğa saldırdı!

Ankara'da sokak köpeği dehşeti! Küçük çocuk hastaneye kaldırıldıAnkara'da sokak köpeği dehşeti! Küçük çocuk hastaneye kaldırıldı

Oğlum ölümden döndü! Köpeğin saldırdığı 7 yaşındaki Bilal, yaralandıOğlum ölümden döndü! Köpeğin saldırdığı 7 yaşındaki Bilal, yaralandı

Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazıBaşıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı

Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdıYine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 146 TÜMÜ
  • Koray 1 hafta önce Şikayet Et
    O kadar yoktur da diyelimki 81 ilde il başı ortalama 100 bin hayvan olsun toplam 8 milyon devlet bu hayvanları kısırlaştıramıyomu ortalıkta unutmaktan başka çare yok diye bi saçmalık var dışarda bir sürü sokak insanı var tecavüzcü hırsız katil tehlikeli diye onlarıda öldürelim ozaman niye rehabilite edelim diye uğraşılıyor
    Cevapla
  • abdullah 5 gün önce Şikayet Et
    siz ve sizin gibilerin rehabilite olması lazım önce hergün1 kişi köpek yüzünden ölüyor hergün 10 larca yaralanma üst haberde adam işimden oldum diyor sen hala daha KÖPEKÇİLİK yapıyorsun İTLAF başka çözümü yok o kadar !
    Cevapla
  • Aydın Çetin 1 hafta önce Şikayet Et
    Atatürk'ün , sahipsiz sokak köpekleri konusunda 13 Haziran 1932 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile bütün başıboş sokak köpekleri itlaf edilecektir" kararı tekrar uygulanmalıdır.
    Cevapla
  • İlker Selveroğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Disi köpekler ile erkek köpekler ayrı barinaklara alınsın bunuda mı biz söyleyelim
    Cevapla
  • Hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    Sokak köpeklerini koruma kanunu çıkarttınız onu geri çekmediniz sürece belediyelerin eli kolu bağlı
    Cevapla
  • neşe 1 hafta önce Şikayet Et
    köpeğiniz batsın, neden bu iş böyle iğrenç bir hal aldı? sokakta can güvenliğimiz yok, adım başı 3-4 köpek. bunları bir bayıltmanın maliyeti 200 dolarmış, yurt dışından geliyormuş. varın diğer maliyetleri siz düşünün. yazık değil mi? fakire fukaraya harcansa bu para olmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR