Erbaş: Cevabım, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla servis edilmiş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Genç Türkiye Forumu'nda göçmenlerle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Verdiğim cevabın başı ve sonu kesilerek, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla medyaya servis edilmiş" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 19:02 GÜNCELLEME 05.05.2024 19:03 GÜNCEL
Erbaş: Cevabım, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla servis edilmiş
Erbaş: Cevabım, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla servis edilmiş

Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Genç Türkiye Forumu'nda gençlerin Balkanlara ve Orta Doğu'ya bakışı ile ilgili soruya verdiği cevabının çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençlerin Balkanlara ve Orta Doğu'ya bakışımızın neden farklı olduğu şeklindeki sorusuna verdiğim cevabın başı ve sonu kesilerek, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla medyaya servis edilmiş. Gençlere verdiğim cevapta da belirttiğim gibi Balkan göçmeni kardeşlerimiz vatanımızın saygın, şerefli evlatlarıdırlar. O kadar ki Balkanlardan farklı dönemlerde göç ettikten sonra Türkiye'nin her bölgesinde Anadolu ile kaynaşmışlar. Bir aile olmuşuz, kaynaşmışız. Orta Doğu göçleri ile tabii ki farklıdır. Örneklerden birisi de benim ailemdir. Ben Karadenizliyim, eşim Balkan kökenli. Aynı kültür ve medeniyetin evlatları olarak bir aile kurduk. Önemli olan göçler arasındaki farklılığın hiçbir zaman ırkçı eylem ve söylemlere mesnet teşkil edemeyeceği hususudur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülkede yıllardır Diyanet e din görevlilerine saldırmayı kendine görev edinmiş gazeteci kılığında dinsiz imansız bir tayfa var ne yaparsan yap saldırırlar onlar geberdiğin de imamlar pamuk yerine kazık tıkasın
    Cevapla
  • İzmire bakın yeter 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslüman Osmanlı yenilince "bana Dinim lazım" diyerek Anadolu'ya dönenlere Muhacir diyor ve saygı duyuyoruz. Bir de "bana tarla-davar lazım" deyip orada kalan, komünizmin çizmesi altında ezilince ya da Türkiye'deki imkanlar Yunanistan'ı geçince Türkiye'ye gelenler var ki, onlara "göçmen" diyoruz ve etkilerini görmek için İzmir'in son 50 senesine bakmak yeter.
    Cevapla
  • Can 1 hafta önce Şikayet Et
    Tarih boyunca hainle boş durmayacak hocam.Biz hizmet yaparız CHP-PKK-FETÖ yalan ve iftira ile kendine alan açar.Bizim saftirik camiamız da bu yalanlara inanır.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    sen imamlarına söz geçir....
    Cevapla
  • kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    kılıcın acısı çıkmadı daha boş ver hocam
    Cevapla
  • Kılıç... 1 hafta önce Şikayet Et
    Belli ki paralelden de kuyruk acısı çıkmamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR