Türkiye ormanlarına sahip çıktı

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, tüm Türkiye'ye, ormanlarına gösterdikleri büyük ilgi ve koruma çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 23:41 GÜNCELLEME 05.05.2024 23:41 GÜNCEL
Türkiye ormanlarına sahip çıktı
Türkiye ormanlarına sahip çıktı

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, tüm Türkiye'ye, ormanlarına gösterdikleri büyük ilgi ve koruma çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Karacabey, ülke olarak ormanlara kendileri gibi baktıklarını, bu doğal varlıkları gelecek nesillere aktarmak için göz bebekleri gibi koruduklarını vurguladı. Vatandaşların ormanlara "Orman benim" diyerek sahip çıktıklarını ve tek yürek olduğunu belirtti.

Ülkenin dört bir yanında, Tarım ve Orman Bakanı'nın liderliğinde başlatılan "#OrmanBenim" kampanyasına yoğun katılımın gösterilmesinin, ormanların hepimiz için önemli olduğunu bir kez daha hatırlattığını kaydetti.

Karacabey, Türkiye'nin dört bir yanını süsleyen yeşil örtünün korunmasının ancak birlikte mümkün olduğunu ifade etti. 81 ilde, yaşlısından gencine herkesin katkıda bulunduğu bu kampanya ile atıksız ve yangınsız bir orman bilinci oluşturulduğunu dile getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün talimatları ile gerçekleştirilen etkinlikte, 81 ilde yalnızca bir günde toplanan çöp miktarının 313 ton olduğu açıklandı. Aksaray'daki etkinlikte ise 68 torba çöp toplandığı belirtildi.

Çevreci kuruluşlar yapılan etkinliklere tam destek verdiler Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay 'da 81 ilde Temsilciliklerimizle birlikte dahil olduk diyerek ormanları koruma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Ay, etkinlik milat olsun 3 Mayıs'ın ormanlara yük olunan bir gün değil, onların yükünü hafiflettiğimiz bir dönüm noktası olması gerektiğini vurguladı.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • trrrakya 1 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl sahip çıkıyor ya ALLAH aşkına, bizim köyde kese kese orman kalmadı, bu sene 1000 metre mal kestiler halada hesiyorlar bu nasıl sahip çıkmak.
    Cevapla
  • ali 1 hafta önce Şikayet Et
    yaktırıp yandaşa verdiğiniz ormanlarımızı unutmadık
    Cevapla
  • xxxxx 1 hafta önce Şikayet Et
    Ormanlara nerede sahip çıkıyorsun orman bakanlığı.Sakarya ormanları fındık alanı açanmı dersin,sapancanın canım yerleri mütahit,kaçak parası ole adaletanların entrikalarıyla gasp edilmiş.her yerde ev var ,görmüyormusun ,adamlar istediği orman alanını açıp sonrada yol elektriği suyu milletin sırtına yıkıyorlar.nerde devlet nerd
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR