Gazze yürüyüşüne damga vuran isim: Önce Ebu Ubeyde sonra o

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yüzlerce kişi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Göstericiler hayatını kaybeden 10 binlerce Filistinli için de gıyabi cenaze namazı kıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2024 00:00 GÜNCELLEME 06.05.2024 09:52 GÜNCEL
Gazze yürüyüşüne damga vuran isim: Önce Ebu Ubeyde sonra o
Gazze yürüyüşüne damga vuran isim: Önce Ebu Ubeyde sonra o

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, Türkiye'de de 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım gerçekleştiren İsrail'e yönelik tepki gösterileri sürüyor. İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

KUDÜS ŞEHİDİ İMAM HASAN SAKLANAN'IN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Kudüs'te Siyonist işgal askerini yaraladıktan sonra işgalciler tarafından şehit edilen İmam Hasan Saklanan için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına sunuş konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Irmak, Türkiye’nin gündemine Gazze’yi taşımak için 7 aydır süren eylemlerin direnişle birlikte hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

"SİYONİZM YERYÜZÜNDEN SİLİNİNCEYE KADAR DİRENİŞE OMUZ VERECEĞİZ"

Yasin Yeniyurt, Gazze direnişini gündemleştirmek için meydanlarda olmayı sürdüreceklerini belirtti. 

"Gazze halkının savaşını dünyanın gündeminden düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu zulme alışmayacağız bu vahşeti hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Siyonizm yeryüzünden silininceye kadar direnişe omuz vereceğiz. İstanbul'un her yerinde bu amaçla eylemler sürüyor."

"HAMAS'A SELAM DİRENİŞE SELAM"

Gösteriye katılan 100'lerce kişi, "Filistin halkı yalnız değildir", "Gazze halkı yalnız değildir"," Hamas'a selam direnişe selam", "İstanbul uyuma kardeşine sahip çık", "Başakşehir uyuma Filistin'e sahip çık" sloganlarına vatandaşlar ile apartman sakinleri destek verdi.

FİLİSTİN PARÇALARI SESLENDİRİLDİ

Başakşehir Millet Bahçesi'nin önünde buluşan eylemciler, İsrail'in saldırılarını kınadı, Filistin'le ilgili parçalar seslendirdi. 

Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Fatih 1 hafta önce Şikayet Et
    Elbet israil yok olacak..
    Cevapla
  • Vefa 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal kardeşlerim
    Cevapla
  • Ya hayy 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah katında ne kadar kıymetlisiniz bir bilseydik
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım razı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR