İstanbul'da görüldü! Gökyüzünde ilginç anlar

İstanbul’da etkili olan yağmurun ardından ortaya çıkan Raf bulutu gün batımı sırasında havadan çekilen görüntülerde ilginç manzaralar ortaya çıkarttı. Gün batımı, raf bulutu ve yıldırım ise aynı anda tek karede görüntülere yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2024 13:14 GÜNCELLEME 06.05.2024 13:50 GÜNCEL
İstanbul'da görüldü! Gökyüzünde ilginç anlar
İstanbul'da görüldü! Gökyüzünde ilginç anlar

Beylikdüzü ve Büyükçekmece semalarında yağış sonrası Raf bulutu (shelf cloud) görüldü. Gün batımı ile birlikte havadan görüntülenen bulut, adeta bilim kurgu filmlerinden bir sahneyi aratmadı.

Gökyüzünün bir kısmı karanlığa boğulurken; bir kısmı ise bulutların arasındaki gün batımı manzarasıyla ortaya ilginç görüntüler çıkarttı.

Gün batımı, raf bulutu ve yıldırım ise aynı anda havadan çekilen görüntülere yansıdı. Raf bulutu nedir Havanın bir anda kararmasına neden bu bulutun adı bilimsel adıyla raf bulutu (shelf cloud) olarak biliniyor.

Raf bulutları, arcus bulutlarının bir alt tür olma özelliği taşıyor. Arcus bulutu, genellikle güçlü fırtınalar sırasında oluşur ve cumulonimbus bulutu (dikey olarak gelişerek büyümesiyle oluşan konvektif fırtına bulutu) altında ona bitişik şekilde bulunur. Dolu, gök gürültüsü ve şimşek oluşturabilirler. 

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    iklimle oynuyorlar chemtrails ile zehirleniyoruz haarp ile cok fena seyler yapacaklar buyuk depremler seller afetler yakinda ardi ardina gelecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR