TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!

Gaziantep’te tır, çarpıştığı yolcu minibüsünü biçti. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Gaziantep Valisi Ceber, yaralıları hastanede ziyaret ederek; kazaya ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2024 13:34 GÜNCELLEME 06.05.2024 20:16 GÜNCEL
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!

SON DAKİKA: Feci kaza Gaziantep'in İslahiye ilçe çıkışında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, içerisinde yolcu taşıyan minibüs ile beton mikseri çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araç şarampole yuvarlandı.

Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. 11 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. 

Kazaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazadan bir acı haber daha gelerek ölü sayısı 9’a yükseldi. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kazada ölü sayısının 9’a yükseldiği ve ölenlerden 4’ünün öğrenci olduğu bildirildi. Yaralanan 11 kişiden 2’sinin taburcu olduğu, diğer yaralıların ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İslahiye ilçesinde TIR ile minibüsün çarpıştığı, 8 kişinin öldüğü kazanın ardından yaralıları tedavi gördükleri İslahiye Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Çeber, ölenlerden 7’sinin kadın olduğunu ifade etti. Vali Çeber, “İslahiye ilçesinden Yeşilyurt köyüne giden köy dolmuşumuz var. Şoför dahil 19 yolcusu ile beraber köye dönerken Beton mikseri karşı tarafa geçerek bu dolmuşa çarpıyor. Maalesef 8 vefatımız var. Bunların 7’si kadın, 1’i erkek, 2’si de aynı zamanda öğrenci. 11 de yaralımız var. 2 şoför de tabi haliyle yaralı ancak hafif yaralı” dedi.

YARALILARIN SON DURUMU NE?

Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirten Vali Kemal Çeber, “Onların sevki görünüyor Gaziantep merkeze. 4 hastamızın Gaziantep’e sevki gerçekleştirildi. Süreçle ilgili adli ve idari soruşturmalar başladı. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Şu anda gözaltı yok. Olayla ilgili herkes bizim gözetimimiz altında. Sürücüler yaralı tedavileri sürüyor. Bu süreçten sonra gözaltı işlemi olacak” diye konuştu.

BETON MİKSERİ KARŞI ŞERİDE GEÇMİŞ

Yapılan ilk incelemede beton mikserinin karşı şeride geçip köy minibüsüne çarptığını belirten Vali Çeber, “Aracın hızı, tekerlek izleri hepsi arkadaşlarımız tarafından değerlendiriliyor. Ancak ilk kanaat TIR’ın oldukça hızlı olduğu yönünde, kontrolünü kaybettiği yönünde. Ama onun dışında yol hasarları ve yol kusurları da üzerinde durulacak. Kaza ile ilgili de Hatay’dan İslahiye’ye gelirken TIR, kaza yerinde kontrolü kaybediyor ve karşı şeride geçiyor. Bunların tekerlek izleri mevcut. Karşı şeritte kendi yolunda devam eden köy dolmuşuna çarpıyor’’ dedi.

BAKAN TUNÇ: 3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazaya ilişkin İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

YARALI YOLCU KONUŞTU: "BİRKAÇ KERE TAKLA ATTIK"

Yaralı yolculardan Zeynep Gök, kazanın okuldan çıkıp eve giderken meydana geldiğini belirterek, "Yolda ilerlerken karşı şeritten tır, çok hızlı geldi ve bize çarptı. Kazanın etkisiyle de birkaç kere takla attık. Serviste kaç kişi olduğumuzu hatırlamıyorum ama koltuklar doluydu." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA, AA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • AHMET ÇALIŞKAN 1 hafta önce Şikayet Et
    ben islahiyede 6 sene kaldım. depremde de oradaydım. islahiyem güzel memleket insanları iyi yürekli yardımsever. Allahım ölenlere rahmet sağ kalan yaralılara acil şifalar versin. hakka kavuşanların yakınlarının başı sağolsun. trafikte hız yapmak hem kendine hem başkasına zarar verdiği burada bir daha görülmüş oldu.
    Cevapla
  • Karadenizli 1 hafta önce Şikayet Et
    Kısas...
    Cevapla
  • Vekil 1 hafta önce Şikayet Et
    Acil insaatlar yetismeli baskısı buna neden oluyor olabilir. Ancak tır şoförü katil bu açık ve net. Cezasını çekmeli ki herkes ayağını gazdan çeksin. Bu 9 can geri gelmiyor kolay da yetişmedi. En az 9 ocağa ateş düştü. Kanunlar masum insanları korusun.
    Cevapla
  • Sevim İnegöl 1 hafta önce Şikayet Et
    Hadi orada acil yetişecek, baskı var. Bu beton mikserlerinin ilk kazası mı ki? Her yerde aynılar. Sanki acile hasta yetiştiriyorlar. Ya da itfaiye ekipleri. Altı üstü beton. Yarım saat geç ulaşsa ne olacak?
    Cevapla
  • Ceza şart 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Geçen gün Hatay Dörtyol'da d400 kara yolunda eski E5 beton mikseri hava yağmurlu yollar bozuk ama nasıl gidiyor bre gafil nereye yetişiyorsun insanları bicmemisi mucize lakin bu şekilde denk de gelebiliyor Allah korusun.
    Cevapla
  • Oku Yorum 1 hafta önce Şikayet Et
    Karşı şeritten gelen tır, tali yoldan çıkan minibüse mi çarpmış ? Sen tırcısın galiba. Tır ne kadar hızlıymış ki yolun katşısına geçip şeridinde giden minibüsü biçmiş. Tırcıyı kayırmaya kalkma. Adam açıkça cellat. Kaç tonluk araç sürüyor kaç km hızla gidiyordu kim bilir ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR