Okullar ‘Sana Emanet’ bilgi yarışmasına hazırlanıyor

Ensar Vakfı tararfından öğrencilere yönelik düzenlenecek Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendşmiz'in hayatını konu edinen 'Sana Emanet' isimli bilgi yarışması için başvurularda son 2 gün...

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 16:08 GÜNCELLEME 07.05.2024 16:08 GÜNCEL
Okullar ‘Sana Emanet’ bilgi yarışmasına hazırlanıyor
Okullar ‘Sana Emanet’ bilgi yarışmasına hazırlanıyor

Ensar Vakfı Denizli Şubesi tarafından hayata geçirilen Çınar Kitap Kahve faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından organize edilen "Sana Emanet" Bilgi Yarışması hakkında öğrenciler bilgilendiriliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ﷺ dönemini günümüzün basın diliyle anlatan Siyer Gazetesi de sergileniyor.

GAYE İSLAM'A BAĞLI GENÇLER

Bilgi yarışması hakkında açıklama yapan Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, şu ifadeleri kullandı;

"İslam inanç esaslarımızı, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) güzel ahlakını, sözlerini, uygulamalarını konu alan "Sana Emanet" bilgi yarışmamızın kayıtları için Denizli'mizdeki okullarda hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Peygamber Efendimiz döneminin bugünün basın diliyle anlatıldığı Siyer Gazetelerini sergiliyor, Çınar Kitap Kahvemizin tanıtımını yapıyoruz. Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını hayatına tatbik edecek, İslam inanç esaslarımıza bağlı gençler yetiştirmektir. Onun mücadelesini, İslam'ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Rabbim bu gençleri vatanını, milletini seven, inancına sahip çıkan bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Hayatta en güzel şey, Allah ve Rasulü’nü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır."

BAŞVURU İÇİN SON 2 GÜN

Yarışmanın ayrıntıları ise şu şekilde:

Türkiye’nin 81 ilinde tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile tüm resmi ve özel liseler ile imam hatip liselerinin hazırlık - 9. ve 10. sınıf öğrencilerini kapsayacak..

  • Yarışma başvuru tarihleri: 1 Mart 2024 - 8 Mayıs 2024

  • Ortaokul yarışma kitabı: “Sorularla 40 Derste Hadis”

  • Lise yarışma kitabı: “Sorularla 40 Derste Kur'an-ı Kerim”

  • https://sanaemanet.org web adresinden “Başvuru” ekranından kayıtlar gerçekleşiyor. Yarışmalar çevrimiçi (online) olarak gerçekleşecek.

  • Ortaokul Yarışma Tarihi: 18 Mayıs 2024. Lise Yarışma Tarihi: 25-26 Mayıs 2024

  • Ödüllendirme (öğrenci): Birincilik: 10.000,00 TL. İkincilik: 7.500,00 TL. Üçüncülük: 5.000,00 TL. Dördüncülük-Onunculuk: 3.000,00 TL. On birinci- Yirminci: 1.500,00 TL. Yirmi birinci-Ellinci: 1.000,00 TL. Elli birinci-Yüzüncü: 500,00 TL

  • Öğretmen ve müdür ödülleri: Birinci öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 5.000,00 TL. İkinci öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 3.000,00 TL. Üçüncü öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 1.500,00 TL.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Lms 1 hafta önce Şikayet Et
    Kitaplar çok kaliteli , dili üslubu çok güzel ve her yaşa hitap edebiliyor. Mutlaka edinin ve ailenizle okuyun derim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR