Bakan Tunç duyurdu! Hukuk mesleklerine girişte yeni dönem! Zorunluluk getirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vatandaşlara daha kaliteli hukuk hizmeti sağlayabilmek amacıyla Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 04:00 GÜNCELLEME 08.05.2024 04:00 GÜNCEL
Bakan Tunç duyurdu! Hukuk mesleklerine girişte yeni dönem! Zorunluluk getirildi
Bakan Tunç duyurdu! Hukuk mesleklerine girişte yeni dönem! Zorunluluk getirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve Resmi Gazete'de yayımlandığını açıkladı.

'SINAV İLE YARGI HİZMETLERİMİZİN KALİTESİ DAHA DA ARTACAK'

Bakan Tunç paylaşımında, "Vatandaşlarımıza daha kaliteli hukuk hizmetinin sunulması amacıyla hayata geçirdiğimiz Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavıyla ilgili çalışmalarını tamamladığımız yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile yargı hizmetlerinin kalitesi daha da artacak.

HUKUK MESLEKLERİNE GİRİŞ SINAVINI KAZANMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Avukatlık stajına başlayabilmek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmak gerekecek.

Sınav, 24/10/2019 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31/3/2024 tarihinden sonra mezun olanlar için uygulanacak.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ile İdari Yargı Ön Sınavına girecek olan tüm adaylarımıza kolaylıklar dilerim." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Türkiye, 1 hafta önce Şikayet Et
    Geriye dönük olarak bu meslek erbaplarının da mülakata tabi tutulması yerinde karar olur.
    Cevapla
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir gün tanıdık bir avukata SGK ile hukuksal bir soru sormuştum , Türkiye de emekli olan Almanya’da çalışırsa çift maaş alıyor ama Almanya’da Türkiye’de yurtdışı emeklilik primlerini Ödemiş ve Türkiye’de emekli olmuş bir insanın Almanya’da çalıştığı sürece Türkiye de maaşını alamıyor ve devletin kasasına kalıyor!i tartışıp sistemin doğru oldunu savunmaya çalışınca apıştı kaldı
    Cevapla
  • SMMM yetkilensin 1 hafta önce Şikayet Et
    Üniversite sonrası sınavla stajını başlatıp 3 sene staj yapan ve sonunda 8 dersten yeterlilik sınavını verip SMMM olanlara VERGİ-ticari-SGK davalarına bakabilme AVUKATLIK YETKİSİ verilmeli, hem okulda hem stajda Vergi hukuku, İş hukuku vs birçok hukuk dersi alıyorlar, madem Avukatı, kamucusu SMMM oluyor İşletme iktisat mezunu SMMM’lerde belli konularda avukatlık yetkisi alabilmeli..
    Cevapla
  • Hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu durum eğitim kalitemizin yerlerde olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • Türkiye, 1 hafta önce Şikayet Et
    Problem, eğitimde değil de, kişilikte olduğu için bu düzenlemeye gerek duyulmuş olabilir mi? Mesela, Terör yandaşı bir hukukçu ülkede görev yapmaması için !
    Cevapla
  • amca 1 hafta önce Şikayet Et
    Doktorların özel muayenehanelerine yapılan düzenlemeye benzer bir düzenleme yapılmalı avukatlar içinde. Nasıl aile hekimleri varsa aile avukatları da olabilir mesela. Bürosuna gidiyorsun dandik bir site yönetimi ile ilgili soru soruyorsun. Danışmanlık ücreti adı altında en az 1000 TL istiyorlar. Bunları bi hizaya getirmek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR