Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti

Esenyurt'ta bir sitedeki sahipsiz sokak köpeklerini site dışına çıkaran işçiler, gelen şikayet üzerine 14 bin lira para cezasına çarptırıldı. İstanbul Valisi Gül, "eksik beyan nedeniyle" cezai işlemi iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 19:44 GÜNCELLEME 09.05.2024 22:12 GÜNCEL
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde sahipsiz sokak hayvanlarını site dışına çıkaran işçiler şikayet edildi. Şikayet üzerine işçilere "köpeklerin psikolojilerini bozdukları" gerekçesiyle 14 bin TL idari para cezası kesildi. 

İstanbul Valisi Davut Gül, cezayı iptal ettirdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Gül, "Uygulama, olayın bilgilendirme aşamasındaki eksik beyanlar nedeniyle yerinde görülmemiş ve cezai işlem iptal edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BAŞIBOŞ KÖPEK FANATİKLERİNİN KILIÇ SALLAMA DÖNEMİ KAPANDI"

Gül'ün kararı sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından takdirle karşılandı. 

Güvenli Sokaklar Derneği Avukatı Meltem Zorba, "Milletin tepesinde başıboş köpek fanatiklerinin kılıç sallama dönemi kapanmıştır" ifadelerini kullandı. Zorba ayrıca yasa  değişikliğinin önemi ve aciliyetine de dikkat çekti. 

KAYNAK : HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103 TÜMÜ
  • Hll 1 hafta önce Şikayet Et
    Kurtarın vatandasi bu sokak köpeği teröründen artik
    Cevapla
  • Yaşlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Dasacevabı das negüzel düşündün Başı boş gezen hayvanlari korumak İsteyenlere satalım ama para almaylım Hiç olmasa hayvanlar canları rahatlıcilik görsün zavalli hayvanların Karnı biraz yiyecek görür
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Sokak köpekleri kedileri toplanmali hayvan severlere satilmali
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Sözde hayvanseverleri barınaklara köpek müdürü yapalım.
    Cevapla
  • Kstmn37 1 hafta önce Şikayet Et
    İşçilere 14 bin lira ceza veren hâkim, köpeklerin olduğu işçilerin çalıştığı yere gitsin orada çalışsın, bu nasıl bir adalet çalışma ortamında güvenliği sağlamak için itleri dışarı çıkarıyor diye ceza veriliyor. Sayın valime sonsuz teşekkürler
    Cevapla
  • Trol Ziya 1 hafta önce Şikayet Et
    Cezayı hakimin verdiğine emin misin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR