Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...

Gazze'de "soykırım" dahil savaş suçları işlemeyi sürdürmekle suçlandığı dönemde İsveç'in düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasına izin verilmesi protestolara neden olan İsrail'in finallerde yarışacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 14:45 GÜNCELLEME 10.05.2024 14:50 GÜNCEL
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...

Malmö'de dünkü ikinci yarı final esnasında aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de olduğu binlerce gösterici, Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya yarışmaya alınmazken İsrail konusunda çifte standart uygulanmasını protesto ederken İsrail temsilcisi Eden Golan'ın 7 Ekim'e atıf yaptığı düşünülen "Hurricane" şarkısının 11 Mayıs'ta düzenlenecek finalde yarışacağı açıklandı.

İkinci yarı final öncesinde 2003'te "Everyway That I Can" ile Eurovision birincisi olan Sertap Erener, sahneye çıkarak şarkısını seslendirdi.

Kurallar gereği Avrupa'daki "büyük" ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, doğrudan finallerde yarışırken diğer katılımcıların yarı final engelini aşmaları gerekiyor.

Finalde bu 5 "büyük" ülke ve İsrail'e ilaveten Ukrayna, Yunanistan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, İrlanda, Estonya, Sırbistan, Lüksemburg, İsviçre, Portekiz, Letonya, Gürcistan, Slovenya, Avusturya, Ermenistan, Litvanya, Hollanda, Finlandiya, Norveç ve ev sahibi İsveç yarışacak.

BELÇİKA TELEVİZYONUNDA İSRAİL PROTESTOSU

Bu arada Belçika'da Flamanca yayın yapan devlet televizyonu VRT, Eurovision'ın ikinci yarı finalinin başında yayınını durdurarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.

Kanaldan yayımlanan mesajda, "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı.

AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE İSRAİL İÇİN 'MEN' ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • osmanoğlu2023 1 hafta önce Şikayet Et
    Euro bölgesi nire izrael nere? ab nin ikiyüzlülüğünü sorgularsak eğer ne çıkar? 1969 a kadar bütün kiliselerde yahudiler Hz.İsayı çarmıha gerdikleri için lanetlenirken ne olduda bu olay ortadan kaldırıldı? izrael demiştirki bunları tarihten silelim sonra oturur anlaşırız... 90 lı yıllarda bu uygulama yürürlüğe konsada Reisin tarih sahnesine çıkmasıyla tedavülden kaldırıldı...
    Cevapla
  • Biz biriz 1 hafta önce Şikayet Et
    Sertap Erener tepkini göstersen insanlık adına daha şık dururdu; ama yapmazsın. Çünkü safın belli. Bu arada bu çifte standart İlk değil ki
    Cevapla
  • Qe46yyy 1 hafta önce Şikayet Et
    Hıristiyanlar Yahudilerin uşağı onlara hizmet ediyorlar.
    Cevapla
  • Xyz 1 hafta önce Şikayet Et
    Sertap dindaşlarını yalnız bırakmaz.
    Cevapla
  • Dfg 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok komiksiniz
    Cevapla
  • Demir 1 hafta önce Şikayet Et
    İkinci dünya savaşından sonra kurulan global sistem Bir LEŞ miş milletler, Nato, dünya sağlık örgütü, insan hakları, kadın hakları, tüm siyasi liderler İsrail'i korumak için onlara kölelik yapmak için kurulmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR