MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi

MSB: İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2024 22:24 GÜNCELLEME 19.05.2024 22:42 GÜNCEL
MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi
MSB açıkladı: İran, Türkiye'den talep etti! Akıncı İHA görevlendirildi

AFAD'dan yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin, İran-Nahçıvan sınırında kaza yaptığı bilgisi alındığı belirtildi.

İran'ın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye'den gece görüşlü arama kurtarma helikopteri istediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır. Ayrıca Ankara, Diyarbakır ve Konya'dan 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz teyakkuz halindedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

MSB'DEN AÇIKLAMA: AKINCI İHA GÖREVLENDİRİLDİ

MSB: İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir.

 

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Anka isteselermiş, neden akıncı göndermişler ki.
    Cevapla
  • UMUT DÜNYASI 1 ay önce Şikayet Et
    iran kadınları çok muhkem
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Bu olayın altında başka bir iş var bence önce Amerika ile görüş sonra böyle bı olay olsun başka bir fırıldak var bu işte...
    Cevapla
  • Casper 1 ay önce Şikayet Et
    Söylenecek çok şey var ama ne yeri ne zamanı...ben olsam 1 gram su vermem iranin yönetimine..Halk başka yönetim başka..Blöf üzerine devlet akılları var birde milis gucleri.güç teknoloji vs hepsi kuru sıkı hikaye..karaborsadan abd yapımı helikopter uçak vs parça dilenen devlet.pkk operasyonlarında hiç çekinmeyin bunlara,nerde taş koyarlarsa önünüze vuralım hiç affetmeyelim..
    Cevapla
  • luzumsuz 1 ay önce Şikayet Et
    iran israile savaş açar ama anlasmali ve iran israile bombalar atar bombalar yanlislikla <sözde> mescidi aksaya isbet eder ve mescidi aksa yikilir;sonra yanlislikla bombalandi amaclari bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR