Nevşin Mengü 'Sorun insanlarda' dedi çözüm yolunu anlattı: Köpekle anlaşmanın bir yolu var

CHP'ye yakın gazeteci Nevşin Mengü Türkiye'nin başıboş köpek sorununa 'insani' bakış açısı kisvesiyle akıl almaz açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 17:17 GÜNCELLEME 22.05.2024 17:18 GÜNCEL
Nevşin Mengü 'Sorun insanlarda' dedi çözüm yolunu anlattı: Köpekle anlaşmanın bir yolu var
Nevşin Mengü 'Sorun insanlarda' dedi çözüm yolunu anlattı: Köpekle anlaşmanın bir yolu var

İşte Nevşin Mengü'nün o sözleri;

Çok ağır cezalar kesmediğini sürece ve evcil hayvanlara bir tür hissedebilen canlılar kategorisinde hak tanımadığın sürece bunun üstesinden gelemezsin.

Ankara'da köpek dehşeti: Sürü halinde saldırdılar! Çocuk ağır yaralandıAnkara'da köpek dehşeti: Sürü halinde saldırdılar! Çocuk ağır yaralandı

Bingöl'de köpekler saldırdı! Çocuğun bacakları parçalandıBingöl'de köpekler saldırdı! Çocuğun bacakları parçalandı

Belli sınırlar çizerek dünyayı diğer canlılarla paylaşmak zorundasın. Dünyada köpekler her zaman oldu olmaya da devam edecek. Türkiye'de sokak köpeği de olmaya devam edecek. Mühim olan bunun popülasyonunu kontrol altına almak. Bunun popülasyonunu insanlar üzerinden kontrol altına alabilirsin, köpekler değil. Köpeklere sahip çıkması gereken, sorumluluk üstlenmesi gereken insanlar. Sorumluluk üstlenmediği için ceza çekmesi gereken yine insanlar.

"KERLİ FERLİ KOCA ADAMSINIZ KÖPEKTEN KORKMAK NEDİR"

Bu konuda beni eleştiri yağmuruna tutanların çoğu korkuyor. İşte bütün köpeklerin kendini yiyeceğini düşünüyor yani bu fobileri de açmanın çok basit bir yolu var. Kerli ferli koca adamsınız köpekten korkmak nedir şu devirde.

"SALDIRMAZ SOKAK KÖPEĞİ DURDUK YERDE"

Mesela Almanya'da şöyle bir şey var; Hayat Bilgisi dersinde köpekle karşılaşınca çocuklara ne yapması gerektiğini anlatan. Çünkü Almanya'da sokak köpeği popülasyonu az olsa da insanlar köpeklerle her yere giriyorlar metro dahil.

Metroda birinin köpeği ile göz göze geldin gidip parmağını köpeğin gözüne sokarsan köpek seni ısırabilir. Bu temel bilgiler Türkiye'de de müfredata konulmalı. Köpekle anlaşmanın bir yolu var. Saldırmaz sokak köpeği durduk yerde. Yok öyle bir şey. Koşmayacaksın, bağırarak koşarsan hayvan da korktuğu için bağırarak senin peşinden koşar.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 425 TÜMÜ
  • Arif kabaçali 2 hafta önce Şikayet Et
    nevşinn sen köpeklerle nasıl anlaşıyorsun öğretsene yolunu
    Cevapla
  • Bahadır 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu şaşırmış
    Cevapla
  • mesela 3 hafta önce Şikayet Et
    köpeklerle nasıl anlaştıgını açıklayabilir mi acaba? bizde ögrensekde kendimizi kurtarsak.
    Cevapla
  • Guven 3 hafta önce Şikayet Et
    13 Haziran 1932 tarihindeki köpeklerin öldürülmesi Atatatürk kararına karşı çıkarak ,işine geldiğinde Atatürkçülerdenmi ,sorusu gelmiyor mu akla?
    Cevapla
  • Selim 3 hafta önce Şikayet Et
    Önce Hele bir trafikte iki ayaklılar ile anlaşmayı sağlayalım, sonra 4 ayaklılara geçeriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR