Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci duyurdu! Türkiye o alanda Avrupa'nın zirvesinde

Sağlık Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye'nin dijital sağlık sistemlerine entegrasyonunda nüfus ölçeğine göre Avrupa'nın zirvesinde olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 01:37 GÜNCELLEME 24.05.2024 10:45 GÜNCEL
Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci duyurdu! Türkiye o alanda Avrupa'nın zirvesinde
Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci duyurdu! Türkiye o alanda Avrupa'nın zirvesinde

Sağlık Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen "Sağlıkta Yeni Gelecek: Entegre Sağlık Hizmetleri" temalı 9. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi'nde konuştu.

Bakan Birinci, sağlığın geleceğini ele aldığı konuşmasında Türkiye'nin sağlık sistemine dair önemli veriler paylaştı.

HER YENİ KRONİK HASTALIK KİŞİ BAŞI SAĞLIK HARCAMASINI 2 KAT ARTIRIYOR

Nüfusun yaşlanması ve artan kronik hastalıkların sağlık harcamalarını ciddi şekilde etkilediğini belirten Birinci, her yeni kronik hastalığın kişi başı sağlık harcamasını 2 kat artırdığını söyleyerek, "2050 yılına kadar, dünyanın yıllık sağlık harcamasının 15 trilyon dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

'BUGÜN HAVA KİRLİLİĞİNDEN 4,2 MİLYON İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR'

Yeni bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'inin hayvan kökenli olduğunu söyleyen Birinci, "Bugün hava kirliliğinden 4,2 milyon insan hayatını kaybederken, gelecekte doğan her çocuğun iklim krizinden daha fazla etkilenmesi kaçınılmazdır. İnsan, çevre ve hayvan sağlığını bir bütün olarak ele alarak, sürdürülebilir çözümler geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Birinci, sağlıkta yaşanan dijital dönüşümün sağlık okuryazarlığını arttırdığını ve hasta-hekim arasındaki bilgi asimetrisini azalttığını belirtti.

'DİJİTAL SAĞLIK SİSTEMLERİNE ENTEGRASYONDA AVRUPA LİDERİYİZ'

Dijital sağlık sistemlerine entegrasyon konusunda Türkiye'nin Avrupa'da zirvede olduğunu kaydeden Birinci, "e-Nabız, vatandaşımız tarafından %82 oranında benimsendi. Vatandaşın dijital sağlık sistemlerine entegrasyonunda nüfus ölçeğine göre Avrupa lideriyiz." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    emekliler garibanlıkta birinci
    Cevapla
  • ılgın 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben de diyorum göz için neden bir yıldır randevu bulamıyoruz il genelinde, meğerse birinciymişiz de ondanmış!
    Cevapla
  • KAMU MÜHENDİSLERİ 3 hafta önce Şikayet Et
    657 ye tabi kamu mühendisleri ne olacak
    Cevapla
  • kamikaze 3 hafta önce Şikayet Et
    sağlık sistemi fiziki alt yapısı itibarıyle çok iyi ama hastalar derman bulamadıgını düsünüyorum. Halk hala otta bohta şifa arıyor. Batı tıb geleneği yetersiz geliyor. Diğer bir husus teşhis ve tedavi kalıplaştıgı için doktorlar kendini geliştiremediğini düşünüyorum. eskiden bol ilaç denk gelmezse gel devri bitti ama bireysel mesleki etkinliğin artırılması için bir şeyler yapılmaalı. arl
    Cevapla
  • Burhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Eksik söylemiş Türkiye sağlık alanında dünyada 1 numara. Dünyayı biraz gezmiş birisi bunu çok net görebilir.
    Cevapla
  • ters 3 hafta önce Şikayet Et
    Yoksa Almanya bizi kıskanıyor mu:))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR