Bıçaklayıp yol kenarına atmıştı: Taksici katilinin cezası belli oldu!

İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksici Yaşar Yanıkyürek'i bıçaklayarak öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 13:36 GÜNCELLEME 24.05.2024 13:36 GÜNCEL
Bıçaklayıp yol kenarına atmıştı: Taksici katilinin cezası belli oldu!
Bıçaklayıp yol kenarına atmıştı: Taksici katilinin cezası belli oldu!

Sarıyer'de aracına bindiği 58 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçaklayarak öldüren ve yol kenarına atıp taksiyle kaçan yabancı uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh, ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında, bir şey hatırlamadığını söyleyen sanık, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapse çarptırıldı.

2 AYRI SUÇTAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İstanbul Sarıyer Tarabya Mahallesi'nde, 17 Nisan'da meydana gelen olayda İran uyruklu tutuklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh'in "Tasarlayarak kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün başlandı.

"CİNAYETİ PLANLI İŞLEDİ, EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM"

Savunması sorulan sanık, görüntüleri izlediğini ancak hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Taksici Yaşar Yanıkyürek'in oğlu, beyanında, "Canice bir cinayet işlenmiştir.

Hatırlamaması mümkün değil. Her şeyi planlı ve bilerek bir cinayet işlemiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın yüklenen suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

KENDİSİNİ "BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM" DİYE SAVUNDU

Sanık, mütalaaya karşı savunmasında öldürme kastı olmadığını, üzgün olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Sanık, son sözünde de söyleyecek bir şeyinin olmadığını kaydetti.

İLK DURUŞMADA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh'i, "Nitelikli kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapse çarptırdı.

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme, sanığın samimi pişmanlık göstermediğine kanaat getirerek verdiği cezada herhangi bir indirim uygulamadan tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme başkanı, karardan sonra Yaşar Yanıkyürek'in ailesine, "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" diyerek başsağlığında bulundu.

KAYNAK : DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • Gültepeli bjk 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara ceza evlerinde yedirip içirip bakmakta milli sermayeye zarar hani nerde kaldı tasarrruf,,,, ceza evlerindeki tüm katilleri asın bunları iDAM cezası istiyoruz başka yolu yokkk REİSS
    Cevapla
  • Hatırlatırlar sana 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu pisliğe hatırlayamayacağı hiç aklına bile getiremeyeceği şeyi içerde yapılırsa iyi olur. J O P gibi şeyleri öğretin jandarma Ordu Polis (J O P) bunu hatırlasın.
    Cevapla
  • GECE KARTALI 3 hafta önce Şikayet Et
    Ömür boyu hapis ve ömür boyu besleme bize çok pahalıya patlıyor en güzeli kısas...idam edilsin..
    Cevapla
  • Morelli 3 hafta önce Şikayet Et
    Milletimiz idam istiyor neden yonetim buna kulak vermiyor mapusta besleyin sonra bir af geldimi hepsi disarda gezecek yazik degilmi halkimiza cani isteyen insan olduruyor bunun karsiligi mapusta belese beslenme
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 3 hafta önce Şikayet Et
    yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR