Fatih Erbakan'ın sözü asılsız çıktı! Peygamberimiz köpeklerle ilgili o talimatı vermiş

Seçim öncesi başıboş köpeklerin toplatılması yönünde açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, bugün İslam dinini referans göstererek yaptığı ‘muhalif’ açıklamanın temelsiz olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 19:57 GÜNCELLEME 24.05.2024 21:32 GÜNCEL
Fatih Erbakan'ın sözü asılsız çıktı! Peygamberimiz köpeklerle ilgili o talimatı vermiş
Fatih Erbakan'ın sözü asılsız çıktı! Peygamberimiz köpeklerle ilgili o talimatı vermiş
  • HABER7

Fatih Erbakan, “Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza uygun olmayan bir davranıştır. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile onları taklit etmemiz doğru bir davranış değildir.” demişti.

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu ilahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) döneminde insanlara zarar veren başıboş köpeklerin itlaf edildiğini söyledi.

İNSANA ZARAR VEREN KÖPEĞİ İTLAF CAİZDİR

İhsan Şenocak Hoca, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam, Medine-i Münevvere’de köpekleri öldürme emrini verdi, bir sahabe de çoban ve bekçi köpeği hariç başıboş köpekleri öldürdü. Hz. Aile'den (r.a.) gelen rivayette de çaylak, leş kargası, fare ve yırtıcı köpek öldürülebilir. Bunları öldürmek caizdir çünkü insanlara zararı var..." dedi.

Şenocak, "Başlangıçta Medine'de öyle bir hal oluyor ki bütün köpekler insanlara zarar veriyor.  Korkuyorlar. Allah Rasulü Aleyhisselam, bu noktada, madem ki bütün varlıklar insan içindir, o halde onu korumaya işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

HAYVANLARI KORUMALIYIZ FAKAT ÖNCELİK İNSAN SAĞLIĞI

Hayvan hukuku ile ilgili hayvanlara şefkatli davranılması gerektiği yönündeki hadis-i şerifleri de hatırlatan Şenocak, "Deveye nasıl alaka gösterilmesini emrediyor, deveye zulmeden sahibini uyarıyor. Bununla alakalı hadis-i şerifler malum. Ama eğer köpekte olduğu gibi hayvan insana zarar veriyorsa insanın sağlığı esas alınacak." şeklinde konuştu.

Şenocak, fukahanın da insana zarar veren köpeklerin itlaf edilebileceği yönünde fetvaları olduğunu kaydetti.

Şenocak, "İnsana zarar veriyorsa o hayvanlar insanlardan ayrı bölgelerde tecrit edilir. Yine insana zarar vermesinin önüne geçilmiyorsa o zaman devletin o köpekleri öldürmesi vaciptir." sözlerini sarf etti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 611 TÜMÜ
  • ALLAH dostu 2 hafta önce Şikayet Et
    Alim olmak başka bir şey. Güzel bir şey. Hayırlı İlim sahibi olmak çok güzel.
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bu işi belediyeler değil tarım orman bakanlığı hayvan popülasyonu birimi çözer
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 hafta önce Şikayet Et
    Senin İslam bilgin babayin bilgisinden bir kıl tanesi kadar. Peygamber efendimiz Medine de bir dönem vahşi köpeklerin saldırıp insanlara zarar vermesi ölümüne neden olması nedeniyle vahşi köpeklerin öldürülmesinin uygun olacağı üzerine hadisi var. Ve o dönemde vahsileşen köpekler katledilmiştir.
    Cevapla
  • vaiZ Hüseyin Karaha 3 hafta önce Şikayet Et
    Peygamberimiz 4 defa tüm köpekleri öldürttü uydurmayın kafanızdan bir şeyler
    Cevapla
  • Melek 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye IQ ortalamasin 86. (100 ne akilli ne de aptal demek.) Tartişmalari izlerken bunu göz önünde tutmak iyidir.
    Cevapla
  • Muhsin 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere de itaat edin ve sizden olan emir sahibine de itaat edin. Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve sonuç bakımından da daha güzeldir.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 hafta önce Şikayet Et
    ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR