MSB kaynaklarından korsan seçim hazırlığındaki PKK/YPG'ye: Tamamen bertaraf edilecekler

MSB kaynakları korsan yerel seçimle özerklik peşinde olan PKK/YPG'nin hamlesi hakkında 'PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceğini' açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 17:08 GÜNCELLEME 29.05.2024 17:54 GÜNCEL
MSB kaynaklarından korsan seçim hazırlığındaki PKK/YPG'ye: Tamamen bertaraf edilecekler
MSB kaynaklarından korsan seçim hazırlığındaki PKK/YPG'ye: Tamamen bertaraf edilecekler

MSB kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.​​​​​​​

Kaynaklar, terör örgütü PKK'nın Suriye'de sözde yerel seçim hazırlıklarına ilişkin sorular üzerine şunları kaydetti:

"Terör örgütü, üçüncü tarafların verdiği cesaret ve destekle kendini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Sözde seçim çalışmaları Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından kabul edilemez bir durum olduğu gibi bölgede huzurun ve barışın sürdürülebilmesi açısından olumsuz etkiler doğurabilecek potansiyele de sahiptir. Dün MGK bildirisinde ifade edildiği gibi Irak ve Suriye'de gasbettiği toprakları terör yuvası haline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceğini, milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz."

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Savunma Komisyonunda görüşülen kanun değişiklik teklifi haberlerine yönelik olarak ise şu bilgileri paylaştı:

"Taslak kanun maddelerinin görüşülmesi halen Mecliste Milli Savunma Komisyonunda devam etmektedir. Taslak kanun maddelerinde makam ve görevlere ilişkin unvanlar kullanılarak yapılan beyanlar dışında beyanat verilmesi konusunda bir sınır yoktur. Mevcut düzenleme ile sadece geçici suretle ve görev nedeniyle sahip olunan makam ve görev unvanlarının kullanılmasına sınırlama getirmek amaçlanmıştır. Söz konusu düzenleme henüz taslak aşamasındadır ve komisyonda görüşülmektedir. Komisyonda uygun bulunması halinde Meclis Genel Kurulunda da görüşülecektir. Henüz yasalaşmamış bir düzenleme üzerinden tartışma yaratmanın hiç kimseye faydası yoktur."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Burhan 4 hafta önce Şikayet Et
    Herkes ne zaman diye soruyor, yeterince gücümüz olduğu zaman, Türkiye şu anda ABD'yi karşısına alacak güce sahip değil malesef. Ekonomik ve askeri olarak çok daha güçlenmemiz lazım.
    Cevapla
  • necmettin durmaz 4 hafta önce Şikayet Et
    bir gece ansızın tam zamanı
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne pyd ne pkk ne Esad koyup vurup gececek sin karşına İsrail cıkacak 10katı vuracaksın olay bu
    Cevapla
  • Bursali 4 hafta önce Şikayet Et
    Konuşmayı bırakıp icraat zamanı gelmedimi artık lafla peynir gemisi yürümez
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 4 hafta önce Şikayet Et
    Yıllardır şu bize sınır olan sarı bölgeleri niçin yeşil yapmadık ANLAMADIM???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR