Erdoğan bahsettiği isimler kim? Korkunç halde bulunmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başıboş köpek sorunu ile ilgili kanun teklifi ile ilgili konuştu. "Soruna kayıtsız kalamayız" diyen Erdoğan, mağdurlardan örnekler verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 18:32 GÜNCELLEME 29.05.2024 18:40 GÜNCEL
Erdoğan bahsettiği isimler kim? Korkunç halde bulunmuştu
Erdoğan bahsettiği isimler kim? Korkunç halde bulunmuştu
  • HABER7

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başıboş köpek sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hemen hemen her gün başıboş köpeklerin sebep olduğu bir saldırı, bir yaralanma ya da bir trafik kazası haberi aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara Keçiören'de Tunahan çocuğumuz köpekler tarafından parçalandı. Antalya Serik'te Mahra kızımız köpek saldırısından kaçarken kamyonun altında kaldı ve hayatını kaybetti. Bitlis Adilcevaz'da 10 yaşındaki Mustafa evladımız kuduza bağlı olarak maalesef acılar içinde can verdi. Muş'ta, 79 yaşındaki Medine teyzemiz yine köpekler tarafından yaralandı. Daha çok sayıda böyle örnek var.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesiyle ilgili açıklamaCumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesiyle ilgili açıklama

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği mağdurlar kim?

KÖPEKLER TARAFINDAN FECİ ŞEKİLDE KATLEDİLDİLER

Başıboş köpekler son yıllarda yüzlerce ölüm ve yaralanmaya sebep olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada bazı örnekler verdi. Erdoğan; Ruken Kolcu, Mahra Melin Pınar, Mustafa Erçetin, Tunahan Yılmaz ve Medine Kızıltaş'ın yaşadıkları köpek saldırılarına dikkat çekti. 

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KÜÇÜK RUKEN’İ YEDİ

  • Ruken Kolcu (6):

Van'ın Tuşba ilçesinin Beyüzümü Mahallesi'nde sabah saatlerinde köpeklerin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Ruken Kolcu, yaklaşık 20 başıboş köpek tarafından adeta yenildi. Evlerinin 500 metre ilerisinde başıboş köpeklerin paramparça ettiği küçük Ruken, babası tarafından bulundu.

Başıboş köpekler tarafından parçalanan Ruken Kolcu'nun kolu ve bacağı

Van'dan kahreden haber! Köpeklerin saldırdığı 6 yaşındaki Ruken öldüVan'dan kahreden haber! Köpeklerin saldırdığı 6 yaşındaki Ruken öldü

KÖPEKLERİN KOVALADIĞI MAHRA, 23 GÜNLÜK HAYAT SAVAŞINI KAYBETTİ

  • Mahra Melin Pınar (9):

Antalya’nın Belek Mahallesi'nde 5 Mart 2022'de başıboş köpeklerin kovaladığı 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, kamyonun çarpması sonucu ağır yaralandı. Yoğun bakıma alınan küçük Mahra, 23 gün süren hayat mücadelesini kaybetti.

Mahra Pınar'ın ailesinden başıboş köpek düzenlemesine destek: Başka Mahralar ölmesinMahra Pınar'ın ailesinden başıboş köpek düzenlemesine destek: Başka Mahralar ölmesin

KUDUZ OLAN KÜÇÜK MUSTAFA VEFATINA KADAR UYUTULDU

  • Mustafa Erçetin (10):

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde oturan Mustafa Erçetin ile Polat Ergün (10), başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Bitlis Adilcevaz Onkoloji Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk, 21 Ekim'de kuduz şüphesiyle Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Mustafa Erçetin'e kuduz tanısı konurken, Polat Ergün’de olumsuz bir duruma rastlanmadı. Yoğun bakım ünitesinde alınan ve vefatına kadar uyutulan küçük Mustafa, 9 Kasım günü hayatını kaybetti.

TRAVMASI HALA GEÇMEDİ, KONUŞMAKTA ZORLANIYOR

  • Tunahan Yılmaz (10):

7 Aralık’ta Ankara'nın Keçiören ilçesinde okula gitmek için evden çıkan ancak başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz, ağır yaralandı. Yoğun bakıma alınan ve 6 ameliyat geçiren küçük Tunahan’ın babası Halil Yılmaz’ın olayın ardından yaptığı “Çocuğumun vücudun çoğu yerinde et kalmamış. Yemişler çocuğumu abi” açıklaması yürekleri dağladı.

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuğun babası: Yemişler çocuğumuSokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuğun babası: Yemişler çocuğumu

Uzun süre tedavi ve zorlu ameliyat süreçlerinden geçen Tunahan Yılmaz, evine gönderildi. Vücudunun büyük bir bölümü hala sargıda olan ve hala  travma yaşayan küçük Tunahan’ın konuşmakta zorluk çektiği öğrenildi. Küçük Tunahan’ın hala fizik tedavi sürecinin devam ettiği belirtildi.

YAŞLI KADININ BİR ANDA ETRAFINI SARDILAR

  • Medine Kızıltaş (79):

Muş'un Varto ilçesinde etrafını saran başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Medine Kızıltaş, komşuları tarafından kurtarıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Kızıltaş, hastaneye kaldırıldı. Tedavisi yapılarak taburcu edilen Kızıltaş’ın yaşadığı korku dolu anlar, bir evin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • amca 3 hafta önce Şikayet Et
    (2) Onlar baksın çaresine. Ödenen cezalardan da saldırıya uğrayanın mağduriyetini giderici ödemeleri yaparsın. Hastane masrafı kan parası vesair. Ama cezalar öyle göstermelik olmamalı. Bİ KOYCAN YAMULACAK SEKİZ OLACAK CEZA YİYEN. Bu hayvansever derneklere de ayrıca ceza kesecen her saldırıda. Mama üreticisi firmalara da. Alayını yamultacan.
    Cevapla
  • itçi terörü 3 hafta önce Şikayet Et
    üç beş çapulcudan korkup geç kalındı çocuklarımızı yediler sebeb olan mama lobisi ve bu işten faydalanan sermaye sahipleri bu masumların kanlarında boğulun inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Başıboş savcı ve hakimler meselesine de bir el atın.
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ve devlet hala itlaf etsek mi etmesek mi diye tartışıyoruz üç beş başıboş it yemcisinin zırvalarna bakıyoruz
    Cevapla
  • ARA 3 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl ki yaban hayatta ekim arazileri ve koyun gibi hayvanlara zarar verileceği düşünülerek yapılan sürek avı gibi insanlara zarar veren ve sayıları milyonu aşmış köpekler içinde sürek avı olması kaçınılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR