Özgür Özel 'İstifa ederim' dedi! Akıllara Kılıçdaroğlu geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı TV programında ilk genel seçimlerde partisini iktidar yapamaması halinde 'siyaseti bırakacağını' duyurdu. Özel'in sözleri Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2024 19:16 GÜNCELLEME 01.06.2024 19:16 GÜNCEL
Özgür Özel 'İstifa ederim' dedi! Akıllara Kılıçdaroğlu geldi
Özgür Özel 'İstifa ederim' dedi! Akıllara Kılıçdaroğlu geldi

  HABER7

28 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarıyla genel başkan seçilen Özgür Özel'in dün katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

"CHP'Yİ İKTİDAR YAPAMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM"

5 Kasım 2023 tarihindeki 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında genel başkan seçilen Özgür Özel, dün katıldığı bir televizyon programında iddialı sözler sarf etti. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında konuşan Özel, 2028 yılında yapılacak ilk genel seçimleri işaret ederek bu seçimde partisini iktidar yapamaması durumunda siyaseti bırakacağını söyledi. 

Özel "Bu hedefi gerçekleştirmezsem seçim gecesi burada canlı yayında, ben CHP'yi iktidar yapamazsam o gece buraya çıkacağım ve istifa edeceğim." dedi.

'İSTİFA' AÇIKLAMASI KILIÇDAROĞLU'NU HATIRLATTI

Özgür Özel'in ilk genel seçimlerde partisini iktidar yapamaması durumunda 'istifa' edeceğini söylemesi akıllara CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdi. 2010-2023 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanlığı yapan ve görevde olduğu sürece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı girdiği tüm seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu da göreve gelmesinden kısa bir süre sonra seçimleri kazanamaması durumunda 'istifa' edeceğini açıklamıştı. 


Kılıçdaroğlu, 2010 yılında genel başkan olmasının ardından 2011 yılındaki genel seçimler öncesinde partisinin yüzde 40'ın altında bir oy alması halinde 'istifa' edeceğini söylemişti. 15 Haziran 2011'de Bursa’da Olay TV’ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Başarısız olursak eğer, tek ben değil yönetim kadrosu olarak biz bu işi götüremedik diyeceğiz. Burada çok samimi söylüyorum. Çıkacağız diyeceğiz ki biz çalıştık, dilimizin döndüğü kadar halka gittik, çözümleri ürettik. Ama ne yapalım, beklediğimiz sonucu alamadık. Hadi bize eyvallah.” ifadelerini kullanmıştı.

İLK İSTİFA AÇIKLAMASINDAN SONRA 12 YIL KOLTUKTA KALDI

Kemal Kılıçdaroğlu görev yaptığı süre boyunca boyunca tek başına girdiği seçimlerde CHP'nin hiçbir zaman yüzde 40 oranında oy alamaması ve 'istifa' açıklamasına rağmen CHP'de 12 yıl genel başkanlık görevini yürüttü. Kılıçdaroğlu CHP'nin başında toplam 10 seçim kaybetti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel başkanlığı sonrasında CHP'nin kaybettiği seçimler;

  • 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu
  • 12 Haziran 2011 Genel Seçimler
  • 30 Mart 2014 Yerel Seçimler
  • 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri
  • 7 Haziran 2015 Genel Seçimler
  • 1 Kasım 2015 Erken Genel Seçim
  • 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu
  • 24 Haziran 2018 Genel Seçim
  • 31 Mart 2019 Yerel Seçim
  • 14 ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri (her ikisinde de kaybetti)
KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Aslan 1 ay önce Şikayet Et
    Hdpkk nin oylari ile ayaktasiniz kandil chpye oy verin dior neyin artisligini yapiorsunuz.acilen particilik ortadan kalkmali
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ya bırakırsa hepinize kapak olurmu
    Cevapla
  • Namyelüs 1 ay önce Şikayet Et
    Buna inanacak kadar saf mısın?
    Cevapla
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    CHP başta değil, ama herkes ağlıyor şimdi, birde ülkeyi mültecilerle doldurdularki ülke olarak ağlıyoruz.
    Cevapla
  • Ziyaretci 1 ay önce Şikayet Et
    Ağlamak ;Gazze ağlıyor ,Arakan ağlıyor burda ağlayanlar ne için acaba ?dudak sisirymek isteyenler ,araba almak için sıra bekleyenler ,sitelerden ev almak için,gratiste bı pudraya 1200tl verip alamayanlar izdihamdan,restoranlarda yemek yemek için yer bulamadıkları için ....daha neler neler ..tencereler boş diyenlerin restoranlarda yer bulamadıkları mi üzücü sahtekarlar Allah size fırsat
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Genel baskan olmadan önce de : başkan olunca delegeler seçecek belediye başkan adaylarını demişti? Chp demek yalan ,ihanet , hırsızlık ve din düşmanlığı demektir.
    Cevapla
  • HHH 1 ay önce Şikayet Et
    Buzdolabı bulaşık çamaşır makinesi nasıl elektrik olmadan çalışmıyorsa CHP'de yalan iftira olmadan çalışmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR