İstanbul'da çöken binanın sahibi gözaltına alındı

Küçükçekmece’de 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralandığı 3 katlı çöken binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2024 13:56 GÜNCELLEME 02.06.2024 14:53 GÜNCEL
İstanbul'da çöken binanın sahibi gözaltına alındı
İstanbul'da çöken binanın sahibi gözaltına alındı

Küçükçekmece'de 1988 yılında yapıldığı öğrenilen 3 katlı bina sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sonrasında 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.



Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "02 Haziran 2024 tarihinde saat 08.40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde 1 cumhuriyet başsavcı vekili ile 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir" denilmişti.



Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak suçundan binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk ekipler tarafından gözaltına alındı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • yağmur 4 hafta önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm ile ilgili basbas bağıran projesi olana oy vermezsek sonuç bu.Bunlarda öyle bir şey yok hakediyoruz.
    Cevapla
  • Fikirsiz Fikri 4 hafta önce Şikayet Et
    Komşu apartman kentsel dönüşüm için binasını tahliye ederken Hacı Murat bey chp zihniyeti ile dönüşüme karşı olduğu için adım atmıyor. Demek ki sorumluğu üstlenmiş. Son söz adaletin artık.
    Cevapla
  • neofly34 1 ay önce Şikayet Et
    Ümmetimin imtihanı mal ile olcaktır
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mal sahibi ne yapsın kırk sene önce yapılmış o zaman kim biliyorsu iyi beton tuzlu kumu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    geri dönüşüm geri dönüşüm yoksa olmayacak kimsenin keyfine bırakmayacaksın yas kategorisi getirecek belirli yas aralığı arzuya değil zorunluluga dayalı olmak zorunda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR