Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'yeni müfredat' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata yönelik eleştirilere "67 bin görüş alındı. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum." ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2024 12:21 GÜNCELLEME 03.06.2024 12:21 GÜNCEL
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'yeni müfredat' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'yeni müfredat' açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Yeni müfredatın onaylanarak yayımlanmasının ardından ve yapım sürecindeki eleştirilere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi.

Tekin yaptığı açıklamada yeni müfredata gelen itirazların bazılarının saygı sınırını aştığını belirtti. 

Son dakika: Yeni müfredat onaylandıSon dakika: Yeni müfredat onaylandı

Bakan Tekin'in katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"Türkiye'nin uluslararası anlamda rekabet edebilecek mekanizmaların bize önerdikleri bazı referanslar var. 'Sizin müfredatınız ortalama OECD ülkesinin müfredatından daha yoğun.' diyorlar. Bu bir eleştiri konusuydu. 'Beceri odaklı eğitime geçti dünya sizin de buna geçmeniz lazım.' eleştirileri yapılıyordu. Uluslararası kuruluşların bize önerdiği müfredat değişikliğine gitmek istiyoruz dedik. Bize referans olabilecek her kim varsa buyursun gelsin dedik. Bu çok açık bir davet. Sivil toplum kuruluşları akademisyenler her kim varsa...

YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "İTİRAZ EDENLERİN NEYE İTİRAZ ETTİKLERİNİ MERAK EDİYORUM"

Sonra sonbahar aylarına geldiğimizde bu konudaki çağrımızın cevap bulmadığını görünce biraz daha altını çizerek davet ettik. Bize çok sınırlı sayıda kişi bu anlamda katkı vermek istediğini ifade etti onlardan faydalandık. 2 haftalık askı süreci tanımladık. Hangisi daha katılımcı? İnsanlar kendi bireysel tembelliklerini bize katkı vermek konundaki çekimserliklerini bize fatura etmeye çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Ben başından beri davet ediyorum gelmiyorsunuz hazırlanan metni eleştiriyorsunuz. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. 67 bin civarında görüş ve öneri geldi 1,5 milyona yakın kişi programları indirdi. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum."

O SÖYLEMLERE KARŞI ÇIKTI

Bir ikilem ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Tekin, "Osmanlı iyi Cumhuriyet kötü" gibi ikilemlere karşı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;

 "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılığın çocuklarımız tarafından içselleştirilmesini istiyoruz. Bu eğitimi verelim istiyoruz.

YABANCI DİL EĞİTİMİNDE DEĞİŞİKLİK

"Yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfları oluşturduk onların sonuçlarına bakıyoruz. Çoklu yabancı dil sınıfları oluşturmaya başladık."

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

"Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı konusunda düzenlemeler yapmak ve akademi camiasının bekklediği meslek kanunu yapabilir miyiz uğraşısına girdik. Sendikalara teşekkür ediyorum. Bir kanun metni ortaya çıktı. TBMM'de komisyonlara havale edilecek diye bekliyoruz"

ÖĞRETMENE SOSYAL MEDYA SINIRLAMASI: MEVCUT DÜZENLEMEDEN FARKLI BİR ŞEY YOK

Öğretmenlere sosyal medya sınırlaması getirildiğine yönelik haberler de sorulan Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz şu tür yargı kararlarıyla karşı karşıya kalıyoruz diye. Disiplinle ilgili konularda mevcut düzenlemelerden çok farklı bir şey yok." dedi. 

KAYNAK : NTV
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Öğretmen 3 ay önce Şikayet Et
    Daha bilimsel ve çağa uygun tam mutabakat saglanmiş bir eğitim sistemi üzerine yoğunlaşmalıyız. Karar vericiler,siyaset bilimi değil eğitim bilimleri okumuş ve alanda uzmanlaşmış olmalılar.
    Cevapla
  • Özgül 3 ay önce Şikayet Et
    12.sınıflarin devamsizliklarina af gelsin .meslek lisesinde okuyan bir çocuk hem staj hem okul yaz kış gidiyor yoruluyor .tabi hasta olacak halsiz düşecek devamsızlığı olacak.okulda devamsızlıktan kalmasin
    Cevapla
  • ACİL ACİL ACİL 3 ay önce Şikayet Et
    AHLAK DERSİ ZORUNLU OLMALI. AHLAK DERSİ ZORUNLU OLMALI. ALLAH DERSİ ZORUNLU OLMALI. Acil acil acil
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Yaz tatili uzatılsın çocuklar aktivilesin çocukluğunu yaşasınlar okullar ekinde açılsın sıcak da ders yapilmiyor
    Cevapla
  • Musa 3 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenler ne kadar eğitimli ve branşına hakim bir sınıfta 40 kişi varsa ve ortalama 40-50 vs gibiyse burda öğrenci değil öğretmen sorgulanmalı iyi kaliteli öğretmenleri özel okullar kapıyor bu özel okul oranı neden %20 nin üstünde öğrencinin başarılısı oluyorda öğretmenin neden olmuyor emekli olana kadar başarısız öğretmenin ceremesini yüzbinlerce öğrenci çekiyor bu vebal değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR