Küçükçekmece'de çöken binanın sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı 3 katlı yapının çöktüğüne ilişkin tutuklanan bina sahibinin ifadesi ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 10:45 GÜNCELLEME 05.06.2024 06:06 GÜNCEL
Küçükçekmece'de çöken binanın sahibinin ifadesi ortaya çıktı
Küçükçekmece'de çöken binanın sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında toplanan 4 şüpheliden biri olan HMG ifadesinde, binanın babasından miras olarak saklandığı, kardeşinin binada bulunan haklarının 2022 yılında satın alınabileceği söylendi.

Binada herhangi bir çatlak veya sıkıntı olmadığı iddiası olan HMG'nin ürettiği büyük inşaatlar için, yanında bulunan kaldırımlardan çok fazla hafriyat kamyonu geçiş yaptı.

Şüpheli, binada yaşayan kişiden şikayetçi olup olmadığını savunarak, "Ben geçen sene meydana gelen depremden sonra rapor 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurdum. Ancak binanın sağlamlığıyla ilgili rapor alamadım. Kiracılara da kendilerini yer bulmalarını söyledi. Müteahhit bulacağım zaman da bu olay meydana geldi." dedi.

Şüpheli HMG, binanın elemanlarının olduğu gibi bağlandığını, eklemediğini öne sürerek, yaşanan olayda bir kusur olmadığını ve üreticilerin daha yaptıklarından önce hala ayakta kaldığını iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Kartaltepe Mahallesi'ndeki apartmanın çökmesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında toplanan zanlılar, emniyet müdürlüğündeki operasyonların ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne götürülmüştü.

Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.AD ve eşi İ.D, Cumhuriyet Savcılığı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Savcı, bina sahibi HMG'yi tutuklanması, döner mağazasının sahibi eski Ö.K'yi adli kontrol tedbiri ile ilgili talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği nedeniyle bina sahibi HMG'nin tutuklanmasına, Ö.K'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandıKüçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandı

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili gözaltı sayısı arttıKüçükçekmece'de çöken binayla ilgili gözaltı sayısı arttı

Naci Görür'den İstanbul depremi için dikkat çeken sözlerNaci Görür'den İstanbul depremi için dikkat çeken sözler

Yerlikaya çöken binanın yanında İstanbullulara seslendi: Lütfen durmayınYerlikaya çöken binanın yanında İstanbullulara seslendi: Lütfen durmayın

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Kayserili. 3 hafta önce Şikayet Et
    bizim bina 1976 hasar da raporu var kim kılını oynatmıyor.kim sorumlu.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 3 hafta önce Şikayet Et
    İBB bu eve depreme dayanıklılık testi yaptı mı? Rapor var mı? İBB Başkanı, ''2000 tarihi ve öncesi bütün binaların test işlemini tamamladık'', şeklinde beyanatı var...
    Cevapla
  • Serkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Kolon kesme olmasa bina olduğu yere çöker. Kolon kesilmişki bina öne yattı yani öndeki kolon kesilmiş olabilir.
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok önemli bir şey deil önemli olsaydı ekrem efendiyi başkan diye seçmezdi İstanbul'da.. Yıkılırsa yıkılır yarın deprem oldıgında cıgırmasın kimse!! Kendin ettin kendin buldunu dinlersin o gün
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    asıl suçlu İBB dir, bu bina sıkıntılı neden boşaltılmadı, neden denetlenilmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR