Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili kaç gün olacak?

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulunarak, bayram tatilinin memurlar için 9 güne uzatıldığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 19:13 GÜNCELLEME 04.06.2024 21:57 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili kaç gün olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili kaç gün olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamalarda merakla beklenen bayram tatili kararını duyurdu. Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

81 vilayetimizle birlikte dünyanın farklı ülkelerinde bizleri takip eden vatandaşlarımı saygıyla selamlıyorum.

Bu sabah eğitim sırasında kaza kırıma uğrayan uçağımızda şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rahmet diliyorum.

Başkan Erdoğan tarih vererek açıkladı! Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?Başkan Erdoğan tarih vererek açıkladı! Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

"85 MİLYONUN TAMAMININ HÜKÜMETİYİZ"

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturduğumuzun kabinemizin birinci yılını tamamladık. 85 milyonun her bir ferdine şahsımıza partimize güven duyduğu için yürekten teşekkür ediyorum. Demokrasilerin ilk ve öncelikli şartı halka hesap vermektir. 18 kez millete sandıkta hesap verdik ve hepsinde de ibra olduk. Meclis'e hesap verdik, veriyoruz. 81 vilayetimizindi tamamında katıldığımız toplantılarda milletimize hesap verdik.

Şunu tekrar ifade edim. 85 milyonun tamamını hükümetiyiz. Emekçinin olduğu kadar işverenin de hükümetiyiz. Gençlerin olduğu kadar kadınlarımızın yaşlılarımızın da hükümetiyiz. Bize oy verenler kadar tercihini farklı yönde kullananların da hükümetiyiz.

Felaket tellallarına aldırmıyoruz, fitne tüccarlarına kulak asmıyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmadan Türkiye'yi büyütmenin mücadelesini veriyoruz.

Toplam 52 bin metrekare kapalı alana sahip 5 adalet sarayını hizmete açtık. 972 bin metrekare kapalı alana sahip adliye binasının inşaatına başladık. 2 yeni adli tıp binasının inşaatını tamamladık. Bu dönemde toplam 11 bin 370 kişi kapasiteli 14 ceza infaz kurumu faaliyete geçti. Hakim ve savcı sayımız 24 bin 829'a ulaştı. Son bir yılda toplam 2 bin 294 hakim ve savcı ataması yaptık. Son bir yıllık süreçte alınan hakim savcı adayı 1498 oldu, aynı dönemde atanan yardımcı personel sayısı ise 20.000.779'dur.

"AİLE EN ÇETİN SINAVINI VERİYOR"

LGBT dayatması toplumu yozlaştırma aracına dönüştü. 

Kadına şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik. 

Reform irademizin somut sembolü olacak hazırlıkların içindeyiz. Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla beklentileri karşılayacağız.

Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla inşallah bu alanda beklentileri karşılayacağız. Mülkün temeli olan adaletin etkin hızlı ve tarafsız bir şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekilmeyeceğiz.

Değerli arkadaşlar bizleri ekranları başında izleyen aziz vatandaşlarım, toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Aile müessesesi bir bütün olarak devam edeceğiz.

Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız.

Son 1 yılda 128'i kanser ilacı olmak üzere 570 ilaç geri ödeme kapsamına alındı. Böylece Geri Ödeme Listelerinde yer alan ilaç sayısı 8 bin 457'ye ulaştı.

Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025'in sonuna doğru tüm hak sahiplerini konut ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz.

Biliyorsunuz 31 Mart seçimleri öncesinde İstanbul'un karşı karşıya olduğu riskleri konuşmalarımızda her fırsatta gündeme getirmiştik.


İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI

İstanbul'da bulunan toplam 7,5 milyon bağımsız bölümün 600.000'nin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Pazar günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina kentsel dönüşümün İstanbul için ne kadar hayati bir mesele olduğunu hepimize tekrar hatırlatmıştır.

Şunu bir defa kabullenmemiz lazım, İstanbul bu konuda adım atmakta geciktikçe riskler daha da artacaktır. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek hangi parti olursa olsun sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir.

Ancak bu meselenin halen yeterince idrak edilemediğini görüyoruz. Hükümetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an önce yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini özellikle bekliyoruz.

GABAR'DA TARİHİ REKOR

Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, yıl sonunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci reaktörünün inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı, reaktörde mekanik testler yapılmaya başlandı.

TÜRKSAT-6A'nın üretimi ile ülkemiz haberleşme uydusu üreten ilk 10 ülke arasında yerini aldı ve uydu ihracatçısı konumuna yükselmiş oldu

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU

Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık.

Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • Uzman Yardımcısı 2 hafta önce Şikayet Et
    Bekle beni Yunan Adaları
    Cevapla
  • Sancar 2 hafta önce Şikayet Et
    Ülkenin çalışmaya üretmeye ihtiyacı var,hala tatilden tüketim den medet umuyoruz..Özel sektör ve işçilere haksızlıkta var,ama bu kafa artık değişmeli..Hep yatıyoruz israfı seviyoruz disiplinimiz yok,kural kaide tanımıyoruz,toplum zaten bitik,lay lay lomla nereye kadar..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bayram da çalışan kamu görevlilerine mesai verilmeli
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ülke genelinde de 9 gün olsun sadece memurlara 9 gün tatil olmasın özel sektör çalışanları içinde 9 gün olsun
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİT HAN 2 hafta önce Şikayet Et
    TATİLE İHTİYAC YOKKK ki memurlar aldıkları çok paralar la geziyhorlar emekli esnaf da hayat pahalılığında ezilsin ezileceği kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR