Bayram öncesi peş peşe ziyaretler! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun tempo

18 yıl aranın ardından bugün CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde İspanya ve İtalya’yı sonrasında ise ABD'yi ziyaret edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2024 14:18 GÜNCELLEME 11.06.2024 14:51 GÜNCEL
Bayram öncesi peş peşe ziyaretler! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun tempo
Bayram öncesi peş peşe ziyaretler! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun tempo

  HABER7

Seçimlerin ardından Türkiye siyasetinde 'yumuşama' döneminin yaşandığı bu günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yoğun bir ziyaret trafiği bekliyor. Bugün CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarından itibaren yurt dışı turuna başlayacak.

18 YIL SONRA CHP ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası iadeyi ziyaret kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne gidiyor. Saat 16.00'da gerçekleşmesi beklenen ziyaret için CHP Genel Merkezi'nde protokol kurallarına uygun olunması için gerekli düzenlemeler yapılıyor.

YARIN İSPANYA'YA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü ziyaretlerinin ardından yarın yurt dışı turuna çıkacak. Erdoğan, 12-13 Haziran'da İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in davetlisi olarak Madrid'e gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madrid'de katılması beklenen İspanya-Türkiye İş Forumu'nda finans, yeşil dönüşüm, enerji, altyapı, ulaşım alanlarında gerçekleştirilecek panellerde iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin artırılması hedefleniyor.



Diğer yandan ise görüşmede, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için yürütülen diplomatik girişimler de masaya yatırılacak.

14 HAZİRAN'DA İTALYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ziyaretinin ardından ise bir diğer Avrupa ülkesi olan İtalya'ya gidecek. Erdoğan,14 Haziran'da İtalya'da düzenlenen G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılım sağlayacak. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi'nde gerçekleştireceği görüşmelerde de Gazze konusunu öncelikli olarak gündemde tutacak.

BAYRAM SONRASI ABD ZİYARETİ

Kurban Bayramı sonrası da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretleri devam edecek. Cumhurbaşkanı 9-11 Temmuz tarihlerinde ise en önemli ziyaretlerinden birini ABD'de gerçekleştirecek. Erdoğan, bayram sonrası Washington’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. ABD'deki ziyaretinde birçok liderler görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşmesi bekleniyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Mehmet Doğan 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim, seni korusun Reisim. Sağlık, sıhhat ve afiyetle kalınız.
    Cevapla
  • Bora 1 ay önce Şikayet Et
    USA'nın ayağına gitmeyeceksin o toplantıya katılmayacaksın, aslında ama devlet çıkarları maalesef bunu gerektiriyor ...
    Cevapla
  • Nuri 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze ye müdahil olacagiz demesi lazim aslinda. Dünya da hic bir ülke Türkiye yle savasa girmek istemez
    Cevapla
  • Gazee 1 ay önce Şikayet Et
    Önce gazze kuratalirmali
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    devlet emeklilere zam yapmasın bir senelik zam farkını toplu olarak bir defada (seyyanen) ödesin.o zaman enflasyon tekrar yükselmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR