İlahiyatçı Yusuf Kavaklı vefat etti

Kanser tedavisi gören İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hoca, vefat etti. Kavaklı, yarın öğle namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2024 12:22 GÜNCELLEME 14.06.2024 16:07 GÜNCEL
İlahiyatçı Yusuf Kavaklı vefat etti
İlahiyatçı Yusuf Kavaklı vefat etti

Kanserle mücadele eden ve yaklaşık iki hafta boyunca hastanede tedavi gören İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hoca, dün yoğun bakıma alınmıştı. Kavaklı'nın bugün vefat ettiği öğrenildi.

Cenaze namazı, yarın (15 Haziran Cumartesi) öğle namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başkan Erdoğan, Yusuf Kavaklı Hoca'nın vefatına ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Erdoğan açıklamasında, ''Vefatını üzüntüyle öğrendiğim ilahiyatçı Yusuf Kavaklı hocamıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

Yusuf Kavaklı'nın Gazze sözleri izleyenleri ağlatmıştı;

Yusuf Kavaklı kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Yusuf Kavaklı'nın bilinmeyen hayatıYusuf Kavaklı kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Yusuf Kavaklı'nın bilinmeyen hayatı

YUSUF KAVAKLI KİMDİR?

Yusuf Kavaklı, 1946 yılında Sivas'ta doğdu ve ilkokulu köyünde tamamladı. 1970 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden, 1974 yılında ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. 24 Ağustos 1966 tarihinde Eyüp Müftülüğü'ne bağlı Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Cami’de İmam-Hatip olarak göreve başladı.

17 Aralık 1975 tarihinde Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanarak göreve başladı ve 1977 yılı Temmuz ayında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'ne tayin edildi. 1977-1979 yılları arasında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. 1 Ağustos 1979-30 Kasım 1980 tarihleri arasında askerlik görevini yedek subay olarak Ankara-Mamak-229. Piyade Alayı'nda tamamladı.

Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı denetçi imtihanına giren Kavaklı, 1981 yılında İstanbul Bakırköy Müftülüğü'ne murakıp olarak atandı. 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'ya Din Dersi Öğretmeni olarak gönderildi ve 1982-1986 yılları arasında Belçika'da din dersi öğretmenliği yaptı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 248 TÜMÜ
  • Denizli 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah razı olsun hocamızdan.
    Cevapla
  • FATİH MEHMET 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin , değerli ve samimi bir müslüman idi. Mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve ínna ilahi raciun Mevla rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin..
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah Teala Rahmet eylesin Hocamıza! Nekanı cennet makamı ali olsun yakınlarına sabırlar versin. Dobra bir Hocamız idi.
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsinnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR