Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını Muğla'da kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Muğla'nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesi'ndeki Okluk Millet Camisi'nde kıldı. Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 11:26 GÜNCELLEME 16.06.2024 11:39 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını Muğla'da kıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını Muğla'da kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili için geldiği Muğla'nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesi'nde bulunan Cumhurbaşkanlığı'na ait Okluk Konukevi'nde bayram namazını kıldı.

Bayram namazı çıkışı protokol ve partililerle bir araya gelen Erdoğan, partililer ve protokolle bayramlaşarak bir süre sohbet etti.

BAYRAM NAMAZINI KILDI: KISA BİR KONUŞMA YAPTI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla milletvekilleri ve Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü'nün de katıldığı bayram namazında kısa bir konuşma yaptı.

"BİR BERABER OLARAK BU MİLLET YOLUNA DEVAM ETMELİ" 

Bayram namazının ardından camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Nasıl bizim için Ayasofya Cami Şerifi'nin kutlu açılışı müyesser olduysa, Haremi Şerif'in de açılışını bu millete nasip eylesin. Değerli kardeşlerim Kurban Bayramı'nın bildiğimiz gibi hakikati Hazreti İbrahim Aleyhisselam ile Hazreti İsmail Aleyhisselam'ın arasındaki münasebet neyse inşallah bizler arasında da münasebet aynı şekilde tecelli eder. Birbirimizi sevmeliyiz. Bir beraber olarak bu millet yoluna devam etmeli." diye konuştu.

"DARGINLAR KÜSKÜNLER VARSA BİR OLMALIYIZ, BERABER OLMALIYIZ, BU DARGINLIĞI KÜSKÜNLÜĞÜ ATMALIYIZ" 

Akrabalar arasındaki muhabbetin devam ettirilmesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, bayramlarda anne baba ve büyüklerin ziyaret edilmesinin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bayramlar bu noktada hele hele dini bayramlar bir vesiledir. Bu vesileyi en güzel şekilde icra etmeliyiz. Kurban Bayramı'nda bu yakınlığı yaşamalıyız, yaşatmalıyız. Yakınlarımızı ziyarette en ufak bir inşallah sıkıntı olmamalı. Dargınlar küskünler varsa bir olmalıyız, beraber olmalıyız, bu dargınlığı küskünlüğü atmalıyız. Bahane mümkün değil, bu bahaneleri aşarak inşallah milletçe bunu başarmalıyız. Biz Müslümanız, Müslüman'a da bu yakışır. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Tüm şehitlerimizin ruhlarına, onlar biliyorsunuz Peygamberimizin varisleridir, komşularıdır, şühedanın bu ülkedeki yaptıklarıyla şu anda bu günlere geldik, ayaktayız, bu vesileyle tüm şühedanın ruhlarına, tüm geçmişlerinin ruhlarına Fatiha okuyalım. Bayramınızı da tebrik ediyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti. Vatandaşlar ve çocuklar, Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • MaKuS 1 hafta önce Şikayet Et
    Başkanımızı seven , koruyan , kollayanlardan Allâh (cc) RAZI olsun .
    Cevapla
  • Erz 1 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim ömrüne ömür katsın ve sağlık sihat versin inşallah. Etrafında hayırlı insanları toplasın.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Durmak. Yok. Yola. DEVAM. İNŞALLAH. RTE.
    Cevapla
  • İsmet 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah bir sonraki namazı Filistin'de kılarız reis.
    Cevapla
  • Alim 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH hidayet versin ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR