27 koyun uçurumdan atlayıp öldü

Van'ın Başkale ilçesinin Koçdağı Mahallesi yaylasında, sarp kayalık bir bölgede otlayan sürüdeki koyunlardan biri uçuruma atlayınca arkasından gelen 27'si de atladı. Peş peşe 60 metre yükseklikten düşen koyunların hepsi öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 15:11 GÜNCELLEME 16.06.2024 15:56 GÜNCEL
27 koyun uçurumdan atlayıp öldü
27 koyun uçurumdan atlayıp öldü

Olay, sabah saatlerinde Başkale ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Koçdağı Mahallesi'ndeki yaylada sarp kayalıklarda meydana geldi. Mahalle sakinlerine ait 600 koyunlu sürü, çobanlar tarafından sarp kayalıkların bulunduğu bölgede otlatılırken, öndeki bir koyun karşı yamaca geçmek için atladı.



Uçuruma düşen koyunun ardından 27 koyun daha atladı. Çobanın haber vermesi üzerine, olay yerine gelen koyun sahipleri, kendi hayvanlarını tespit etmeye çalıştı. Mahalle halkı olayı Başkale Kaymakamlığı ve ilçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne de bildirerek yardım istedi. Ölen 28 koyunun Bekir Demir ve Ümit Eçeri'ye ait olduğu belirtildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Doğru Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Zekatı verilmeyen hayvanlar, uçurumdan atlar.
    Cevapla
  • Abdullah 1 hafta önce Şikayet Et
    Olabilir ,fakat en doğrusunu Allah bilir.
    Cevapla
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunu bu kadar kesin söyleyebilmek için zekatı verilmiş koyunlarınızdan birini diğerlerinin önünde uçurumdan aşağı atmanız gerekir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR