Bayramda acı bilanço! Bakan Yerlikaya duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 gününde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 08:53 GÜNCELLEME 17.06.2024 09:18 GÜNCEL
Bayramda acı bilanço! Bakan Yerlikaya duyurdu
Bayramda acı bilanço! Bakan Yerlikaya duyurdu

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü belirtti.

ayram tatilinin ikinci günü 16 Haziran Pazar 24 saatlik sürede 726 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Yerlikaya, bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğinin, 1295 kişinin ise yaralandığının bilgisini verdi.

Ekiplerin, 289 bin 700 aracın denetlendiğini aktaran Yerlikaya, 18 bin 889 aracı hız ve radar işlemi, 17 bin 227 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını kaydetti.



LÜTFEN TRAFİK KURALLARINA UYALIM

Vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyen Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı.

"Bayram tatilinin ilk 2 gününde (cumartesi ve pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti. 2 bin 716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Veli 1 hafta önce Şikayet Et
    çözüm toplu taşıma araçları olmalı..özel kurslardan alınan ehliyetler yetersiz..trafik kurallarına uyum zayıf..çoğu sürücü yolda yarış yapıyor..vs.ölenlere rahmetler yakınlarına sabırlar..
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tecrübesizlik ve acemilik başı cekiyor hata yapanın herşeyini iptal edeceksin 9 gün tatil yaparsan kimse yerinde durmaz biz millet olarak lüks yaşamayı gezmeyi tozmayı severiz bu tatili memurdan başka kimse kullanamıyor övünerek söylemeninde bir anlamı yok yapmasaydınız tatili bunlarda yola cıkmazdı
    Cevapla
  • Birol 1 hafta önce Şikayet Et
    Asker polis hariç
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    nüfus çok nüfus 10 milyon nere 90 milyon nere
    Cevapla
  • DİNDAR 1 hafta önce Şikayet Et
    Bayramda yolda çıkmam çok mecbur kalırsam Ramazan Bayramı'nın ikinci günü sabahında, kurban bayramının da üçüncü gününde yoksa çıkarım.
    Cevapla
  • Tespitçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Trafikte en çok yaptığımız hatalar 1. Şerit değiştirirken veya dönerken sinyal vermemek 2. Dönel kavşakta levha olmasına rağmen kavşak içindekine yol vermemek 3. Öndeki araç şerit ihlali yapmadığı halde selektör ile uyararak sollama yapmak 4. Arkadaki araç bizi sollarken aynaya bakmamak, şerit ihlali yapmak. 5. Araç arızasında 20m geriye uyarıcı ikaz levhası işareti koymamak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR