Bodrum'a 1 milyon kişi akın etti ama alarm veriyor!

Bodrum'da 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle nüfusun 1 milyona yaklaşmasının ardından ilçede su kaynakları konusunda yetersizlik yaşanmaya başladı. Bitez'de her yıl atık suların dereleri doldurması vatandaşları endişelendiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 12:43 GÜNCELLEME 17.06.2024 12:47 GÜNCEL
Bodrum'a 1 milyon kişi akın etti ama alarm veriyor!
Bodrum'a 1 milyon kişi akın etti ama alarm veriyor!

Bodrum'da 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili sonrası nüfus 1 milyona yaklaştı. Her gün yaklaşık 70 bin aracın giriş yaptığı ilçede tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

200 bin nüfuslu ilçede sayı 1 milyona yaklaşırken sahillerde ve tesislerde neredeyse boş yer kalmadı.

BODRUM'DA NÜFUS 1 MİLYONA YAKLAŞTI 

Oteller yüzde 95 doluluk oranlarına ulaşırken, günübirlik kiralık evlerin de tamamı doldu.

Hal böyle olunca Bodrum'da su kaynaklarında yetersizlik yaşanmaya başladı.

SU KAYNAKLARINDA YETERSİZLİK BAŞLADI 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kurban Bayramı tatilinde Bodrum'un nüfusunun 900 binin üzerine çıktığını söyledi.

Mandalinci daha sonra su kaynaklarında yetersizlik yaşandığını belirtti.

"ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE SU TEMİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Su kaynaklarında yetersizlik yaşandığını, Muğla Büyükşehir Belediyesiyle su sorununun çözülmesi için bütün adımları attıklarını ifade eden Mandalinci, şunları kaydetti:

"Bayram süresince hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün ekipleriyle beraber su ihtiyacı duyan vatandaşlarımızın depolarına belediye olarak ücretsiz bir şekilde su temini sağlayacağız. Bu çalışmalarımız bütün yaz mevsimi boyunca devam edecek. En kısa sürede vatandaşların sağlıklı bir su teminine ulaşması için elimizden gelen hamleleri yapıyoruz. Güvenlikle alakalı da Kaymakamımız, Valimizle beraber de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Emniyet birimlerimiz, kolluk kuvvetlerimizle beraber bayramın Bodrum'da en sağlıklı, en verimli, en sorunsuz geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

VATANDAŞ İSYAN ETMİŞTİ

Geçen yıl Bodrum Bitez'de yağmur suları kanalizasyon giderlerini tıkayınca taşan atık sular, dereleri doldurmuştu. Çevredeki esnaf ve tatilciler ise pis koku sebebiyle zor anlar yaşamıştı. Belediyenin yeterli çalışma yapmadığından şikayet eden vatandaşlar "Her yıl aynı sorun var ama çözüm yok" diyerek isyan etmişti.

Vatandaşlar her yıl yaşanan bu durumun tekrar etmesinden endişeli.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • Duygu 6 gün önce Şikayet Et
    Rezervasyonu omayanlari, evi olmayanları en azından almayın bence artık
    Cevapla
  • Hayelci gezgin 6 gün önce Şikayet Et
    Geri gelmeyin İstanbul böyle güzel
    Cevapla
  • Recep oto 6 gün önce Şikayet Et
    Her sene hep aynı sorun ama oranin halkı demekki memnunki hep aynı belediyeye oyunu veriyor sonrada agliyor
    Cevapla
  • Necat Duymaz 6 gün önce Şikayet Et
    Konya,Malatya,Rize yani AKP li belediyelerin olduğu şehirlere bir anda bir milyon kişi hemde özel araçları ile gelse trafik gayet açık atık sular alt yapı arıtma sistemi ile arıtılır ve çevreye zarar vermeden yeşil alanlar sulanır içme suyu çeşmeleri patlatırcasına akar değilmi su fazla olduğu için hergün caddeler sokaklar yıkanır değilmi siz nasıl bir zihniyete sahipsiniz
    Cevapla
  • Ahmet 6 gün önce Şikayet Et
    Bodrum'da normal zamanda da şu Yok kanalizasyon denize dökülüyor yıl olmuş 2024 daha hala arıtma Yok bir çok yerde miş kokular geliyor ama siz devam edin CHP ye layık olduğunuz gibi yönetilirsiniz imar kaçak binalar hak getire her şey güzel olacak CHP
    Cevapla
  • Nabi 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsanlar ac ac sadece bodruma bir milyon coguda yunan adalarına açlıktan gitti elin yunanı ben ne gideceğim türkiyeye diyor güya pahalılıktan bizim adalara geliyorlar diyor lahmacun binlik olsa ülkeme kazandırırım diyor niye türklere kazandıracağım diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR