Tekirdağ 90'lara geri döndü! Halk bayramda susuz kaldı: TESKİ'ye para toplayalım

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde aynı anda 5 noktada su patlağı oluştu, vatandaşlar bayram günü susuz kaldı. Bazı sokaklara tankerlerle su taşınırken, 90'lı yılları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşların serzenişleri dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 19:31 GÜNCELLEME 17.06.2024 19:36 GÜNCEL
Tekirdağ 90'lara geri döndü! Halk bayramda susuz kaldı: TESKİ'ye para toplayalım
Tekirdağ 90'lara geri döndü! Halk bayramda susuz kaldı: TESKİ'ye para toplayalım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin (TESKİ) altyapı yetersizliği sebebiyle Çerkezköy ilçesinde aynı anda 5 noktada su patlağı oluştu, vatandaşlar bayram günü susuz kaldı. Çerkezköy ilçesinde bayram öncesi Güveniş Caddesi üzerinde çalışma yapan TESKİ ekipleri arızayı giderip hatta su verdi. Daha sonra Su Terfi Merkezindeki depoları dolduran TESKİ suyu hatlara vermeye başladı. Bayram dolayısıyla Çerkezköy'deki vatandaşların sayısında büyük bir düşüş yaşanınca su kullanımı da beklenenden az oldu. Terfi merkezinden verilen basınçlı su tüketimin de azlığıyla birlikte su borularında olması gerekenden daha fazla basınç oluşturdu.

5 AYRI NOKTADA AYNI ANDA PATLAMA

Basınçla birlikte Çerkezköy'de 5 ayrı noktada ana hatlarda patlaklar meydana geldi. Fatih Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Bağlık Mahallesi'nde çok sayıda su patlağı meydana geldi. Su arıza ve patlak sayısı artınca Çerkezköy'deki TESKİ ekipleri de yetersiz kaldı. Kapaklı, Saray ve Çorlu'dan takviye ekipler istendi. Dört bir koldan çalışan TESKİ ekipleri Çerkezköy'e su vermeye çalışıyor.

"ACİL YATIRIM GEREKİYOR"

Su patlakları vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı. Çerkezköy'e acil olarak altyapı yatırımlarının yapılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, "Tatile gidemedik. Bundan geçtik elimizi, yüzümüzü yıkayamıyoruz. Bayram günü Müslüman'a bu eziyeti reva görene demeli? Bayramda abdest alıp camiye gidemedik." dedi.

"TESKİ'YE PARA TOPLAYALIM"

Fabrika işçi olarak çalıştıklarını belirten başka bir vatandaş ise, "İşçiyiz iki günlük iznimiz var iki günün ikisinde de susuzluktan evde rehin kaldık dışarı çıkamadık. Üçüncü gün de fabrikaya gidip çalışacağız eğer parayla çözülecekse Çerkezköy halkı toplansın TESKİ'ye para versin yardım toplasın ama şu su sorunu çözülsün." diye konuştu.

"FABRİKALARDA SU VAR, ÇERKEZKÖY'DE NİYE YOK?"

Başka bir vatandaş da, "Fabrikaların suyu akarken vatandaşın evde kullandığı su neden akmıyor. Ana boru patladı deniyor TESKİ neden yatırım yapıp yedek borularla şehri besleyemiyor. Kriz yönetimi neden yok? Diyelim ki depo komple çöktü Çerkezköy kaç gün susuz kalacak? Komşu ilçelerden buraya su mu getirilecek?" diye tepki gösterdi.

TANKERLERLE SU TAŞINDI

Öte yandan iki gündür susuz kalan Çerkezköy'deki bazı sokaklara da Çerkezköy Belediyesi tarafından tankerlerle su taşındı. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş'e telefonla ulaşan vatandaşların yardım talebi karşılık buldu. Vatandaşlara kullanmaları için tankerlerle su taşınmaya devam ettiği belirtildi. Su kesintisinin yaşandığı sokaklarda ve binalarda vatandaşlar kokudan duramadıklarını dile getirdi.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • fatih 1 hafta önce Şikayet Et
    allah allah. neden acaba. çok mu önemli bi haber. YAŞAM TARZI bozulacak kıyı KÖYLERDE yaşayan şahıslara tankerle su bile bence fazla. nitekim, filistinde Allah dostları aylardır susuz ve aç. bu haberleri görmek istemiyoruz. ibb ve ank ve izmir, yarın buralara 2 kg et dağıtırlar adları yardımsever olur. boşverin ya.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    heykel yapmaya devam
    Cevapla
  • ersan sunter 1 hafta önce Şikayet Et
    alan menmun satan menmun Yaşasın Imamoğlu
    Cevapla
  • *ekrem* 1 hafta önce Şikayet Et
    c h p ise normal şimdi reklam ve algı zamanı hem akşamdan kalma eee fırsat olursa millet
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    spor her zaman iyi bazen eski gunler unutmamamk gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR