DEAŞ Moskova'da 139 kişiyi katletmişti... İkinci katliam planı Türkiye sayesinde önlenmiş

Terör örgütü DEAŞ Horasan'ın Mart ayında Rusya'nın başkenti Moskova'da 139 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası kalabalık bir alışveriş merkezine yapacağı ikinci katliam planı MİT sayesinde önlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 12:23 GÜNCELLEME 18.06.2024 12:41 GÜNCEL
DEAŞ Moskova'da 139 kişiyi katletmişti... İkinci katliam planı Türkiye sayesinde önlenmiş
DEAŞ Moskova'da 139 kişiyi katletmişti... İkinci katliam planı Türkiye sayesinde önlenmiş

Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonundaki terör saldırısının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Güvenlik kaynakları, son dönemde DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti kolunun saldırılarını aynı coğrafya üzerinde gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında terör örgütü DEAŞ Horasan'ın Moskova’da konser salonuna yaptığı ilk saldırının ardından ikinci bir saldırı daha planladığını ancan bunu Türk istihbaratı sayesinde engellendiğini yazdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Moskova'daki saldırıyla ilgili açıklamaDünya Müslüman Alimler Birliği'nden Moskova'daki saldırıyla ilgili açıklama

MOSKOVA’DAKİ İKİNCİ SALDIRI ALIŞVERİŞ MERKEZİNE YAPILACAKTI

Fırat yazısında "Ankara, Santa Maria Kilisesi saldırısı sonrasında çeşitli isimlere ulaştı, sorguladı. Rusya ile temas kuruldu. Hatırlayacaksınız Moskova’daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganlardan ikisinin uzun süredir Moskova’da ikamet ettiği, biten ikamet sürelerini uzatmak için Türkiye’ye kısa süreliğine giriş-çıkış yaptıkları tespit edildi. Yani Tacik saldırganlardan ikisinin uzun süredir Moskova’da ikamet ettiği ve orada radikalleştikleri ortaya çıktı. Bu durum Moskova’ya iletildi. Sadece bu değil Türkiye, yakaladığı örgüt elemanlarını konuşturarak Moskova’da yapılacak ikinci saldırıyı da önledi." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da klisedeki saldırının faillerine operasyon! İstanbul'da klisedeki saldırının faillerine operasyon!

Detaylar ortaya çıktı! Türkiye'deki katliam böyle engellenmişDetaylar ortaya çıktı! Türkiye'deki katliam böyle engellenmiş

DEAŞ HORASAN'IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SALDIRILAR

Bu yılın başında İran'ın Kirman kentinde İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4'üncü ölüm yılında düzenlediği saldırıda 84 kişi hayatını kaybetmiş, 284 kişi yaralanmıştı.

Terör örgütünün Afganistan ve çevre bölgelerde faaliyet gösteren kolu olarak bilinen DEAŞ sözde Horasan Vilayeti, Ekim 2022’de İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ Camisi'ne saldırı düzenlemiş, 15 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.

DEAŞ, Aralık 2022'de ise Afganistan'ın başkenti Kabil'de Çinlilere ait bir otele silahlı ve bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda da 3 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

PEKİ SURİYE’DEKİ DEAŞLILAR!

ABD'nin elinde koz olarak tuttuğu Suriye'deki DEAŞ'lılara da dikkat çeken yazısında Fırat şu ifadelere yer verdi;

Gelelim ABD’nin kendi eliyle yarattığı bir terör örgütünü tutmak için diğer terör örgütü ile işbirliği yapmasına... Yani Suriye’deki DEAŞ’lılara...

- Suriye’nin kuzeyindeki hapishanelerde yaklaşık 12 bin DEAŞ’lı var.

- Bunların yarısı Avrupa kökenli. Avrupa radikalleşmiş bu vatandaşlarını geri almıyor.

- Aileleriyle birlikte rakam ise yaklaşık 50 bini buluyor.

Avrupa öleceklerse orada ölsünler yaklaşımında. Bu iş kime yarıyor derseniz,  tabii ki diğer terör örgütüne yani PYD/YPG’ye. Batı’ya “Bak ben bunları hapishanede tutuyorum” diyor. Oysa bu sorunla Türkiye de mücadele edebileceğini söylemişti. Ancak ABD ne yazık ki NATO müttefiki yerine terör örgütü ile işbirliği yapmayı yeğliyor. Sonuçta eğittiği, donattığı örgütü bölgedeki diğer ülkeler için de elinde bir koz olarak tutuyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ile birlikte Suriye'deki deaş kamp ve hapishaneleri uçaklarla vurarak hepsini yoketmeli bunlar hem bize h m Ruslara ortak bela
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    bırakın saldırsınlar. teröristleri onlar bize özellikle saldırtıyaorlar.
    Cevapla
  • İbraam 1 hafta önce Şikayet Et
    Deaş İngilizlerin Suudi araların ortak oldu ilk terör örgütüdür
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Cıa
    Cevapla
  • Nurhayat 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye.Rusya ve Çin adam olsalar onlarla işbirligi yapa bilir...Hep ikili oynuyorlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    Siyonistler/Emperyalister Türkiye ile Rusyayı Suriye'de karşı karşıya getirmeye çalıştılar. SURİYE ve LİBYA bunu başaramadılar, ORTODOKS YUNANİSTAN'ı üzerimize sürüp Rusya'nın Yunanistan'ın yanında yer almasını beklediler olmadı, PAŞİNYAN'ı kaşıdılar! UKRAYNA krizini, Rusya ile dalaşıp bize dönüp “ sen zaten NATO’da bizimlesin” masalı anlattılar yine de gönüllü pilav yeme-MİŞDİK !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR