Yola çıkacaklar dikkat: Kilit kavşakta EDS'ler aktif edildi

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan ve "kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de, araç trafiğinin daha güvenli bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) aktif hale getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 14:03 GÜNCELLEME 18.06.2024 15:53 GÜNCEL
Yola çıkacaklar dikkat: Kilit kavşakta EDS'ler aktif edildi
Yola çıkacaklar dikkat: Kilit kavşakta EDS'ler aktif edildi

Kara yollarında can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik akışını düzenli hale getirmek için Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), yeni usul ve esaslara göre yeniden revize edilerek 17 Haziran itibarıyla Kırıkkale'de faaliyete geçirildi.

EDS'LER AKTİF HALE GETİRİLDİ

Özellikle Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Kayseri kara yolları bağlantı noktası, Yahşihan ilçesinde EDS'ler hem gidiş hem de geliş yönlerinde aktif hale getirildi.

Bu kapsamda, D200 kara yolunun bazı noktaları, kırmızı ışık ihlali, ortalama hız, emniyet şeridi ihlali, ters yön ve dönüş yasağı gibi ihlalleri tespit eden kamera sistemleriyle donatıldı.

Trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan bu sistemler, ihlal yaptığı tespit edilen araç plakalarına Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlemeye başladı.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Engin 6 gün önce Şikayet Et
    Çevre yoluna bi bağlantı daha olsa mükemmel olur
    Cevapla
  • Haci 6 gün önce Şikayet Et
    Kanunlar ve yasalar insanlar için, ancak gelişmişlik ile övünürken bu tür uygulamalar daha çok Trafik sıkışıklığı meydana getirdiği dikat çekiyor, akan bir trafiğe engelden başka bir şey değil...
    Cevapla
  • Dobloculsr 6 gün önce Şikayet Et
    Doblo camlıvanı 30 tonluk kamyon ile aynı kefeye koyup 50 km hız ile gitmemizi istiyorlar. Bir çok yerde 72 km iken Kırıkkale ilçelerinin tamamında 50 ile gitmek insanı sinir ediyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    sadece trafik olustursa kimi yerde kimse eds ye dikkat etmiyor sonra eds aktif mi değil mi bir kısmı hız yapıyor bir kısmı yavaş gidiyor akıl karıştırıyor.
    Cevapla
  • nevizade 1 hafta önce Şikayet Et
    Mehmet kardeş sen İstanbul'a gel. Yazıktır harcanma oralarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR