‘Albino' kadının Adana sıcağında yaşam mücadelesi

Adana'da ‘Albino' genç kadın 3 kız çocuğuyla birlikte kavurucu sıcaklarda çadırda kalarak yaşam mücadelesi veriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 22:11 GÜNCELLEME 19.06.2024 09:36 GÜNCEL
‘Albino' kadının Adana sıcağında yaşam mücadelesi
‘Albino' kadının Adana sıcağında yaşam mücadelesi

Türkiye'nin en sıcak illerinden olan Adana'da güneşe normal vatandaşlar bile çıkmakta güçlük çekerken ‘Albinizm' hastaları için bu durum adeta işkenceye dönüşüyor. ‘Albino' Songül Eryiğit (22), Adana'nın sıcağında 3 çocuğuyla çadırda kalarak yaşam savaşı veriyor. Songül Eryiğit, Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesinde brandalarla oluşturduğu çadırda, Reyhan (3), Biricik (2) ve 3 aylık İncila ile kavurucu sıcaklarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

“GÜNEŞE ÇIKAMIYORUM, SICAK BENİ ÇOK FAZLA ETKİLİYOR”

Sıcak havanın kendi sağlığı için tehdit oluşturduğunu dile getiren Songül Eryiğit, ”Sıcağa dayanamıyorum. Sıcak beni fazla etkiliyor. Güneşe çıkamıyorum, o yüzden çalışamıyorum. 3 çocuğum var. Çok zor. Yazın sıcak, kışın çamur. Çadırda geçinemiyorum. Peçete satıyorum mecburiyetten. Kazandığım yeterli gelmiyor. Eşim cezaevinde zaten" sözlerine verdi.

“EVDE YAŞAMAK HAYALİM"

Kendisi ve çocukları için en büyük hayalinin yeniden bir evde yaşamak olduğunu paylaşan Eryiğit, "Sıcak bir yuvam olsun, bir evim olsun istiyorum. Erzak, çocuklara kıyafet istiyorum. Dolabım, makinem, televizyonum bir şeyim yok. Hiçbir şeyim yok. İki yastığım bir döşeğim var" dedi.

ALBİNİZİM HASTALIĞI NEDİR?

Albinizm, vücuttaki melanin üretiminde soruna yol açan çeşitli durumlar sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Albinizm hastalığının adı Latince beyaz anlamına gelen ‘albus' kelimesinden türemiştir. Dilimizde hastalık için albinizm veya albinos tanımları kullanılır. Albinizm hastalarına ise albino adı verilir. Albinizmde hastaların saçları, gözleri ve derilerindeki renk eksikliği en dikkat çekici bulgulardan biridir. Ancak renk eksikliği her zaman çok belirgin olmayabilir. Albinolar güneş ışığına karşı çok hassastır. Bu nedenle de cilt kanserine yakalanma riskleri yüksektir. Güneşe çıkan albinolarda çil, pigmentli veya pigmentsiz benler, güneş lekeleri, lentigolar güneş yanığı gibi durumlar oluşabilir.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Harun 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadına kim yardım ederse yemin ederim Allah 7 sülalesini cennete alır. Allah hüküm ve hikmet sahibidir. Büyük iyiliklere büyük karşılıklar verir. Kur'anı okumadığınız ve Kur'an ile amel etmediğiniz için Allahı bilmezsiniz siz. Allah Azze ve Celle her şeyi görür, her şeyi bilir, herkesi sınar. Hemde hayatının sonuna kadar şans verir , sınamaya devam eder. Allah kibirlileri hiç sevmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH!yardımcısı olsun bacının
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    ey adanalılar yardımı her halde başka illerden beklemiyorsunuz he
    Cevapla
  • Serkan van 1 hafta önce Şikayet Et
    Abla sende serin bir yere taşın bak Van gölge serin açık alan sıcak herkes sana yardım etmek zorunda vali büyük şehir belediye Allah yardım etsin sana
    Cevapla
  • Mizah 1 hafta önce Şikayet Et
    Ziyanlık bunlar be insanın içi açıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR