'Sadaka mı gönderiyorsun' diyen dolandırıcılara inandı: Tüm birikmişini gönderecekti!

Antalya Manavgat'ta ilk etapta gönderdiği 10 bin TL'yi yetersiz bulan ve “Sadaka mı gönderiyorsun” diyen dolandırıcılara tüm parasını kaptırmak üzere olan şahıs dolandırılacağına kızı ve polis ekipleri tarafından güçlükle ikna edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2024 10:24 GÜNCELLEME 25.06.2024 10:40 GÜNCEL
'Sadaka mı gönderiyorsun' diyen dolandırıcılara inandı: Tüm birikmişini gönderecekti!
'Sadaka mı gönderiyorsun' diyen dolandırıcılara inandı: Tüm birikmişini gönderecekti!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayan genç bir kız 2 saatten uzun süredir babası Mehmet Keskin'in telefonun meşgul olduğunu, bir banka şubesinde yüklü miktarda parası bulunduğunu ve dolandırıldığından şüphelendiğini söyledi.

KIZI İHBAR ETTİ

Genç kızın ihbarı ile harekete geçen Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kısa sürede belirtilen banka şubesine gitti. Mehmet Keskin'i kulağında telefon ile banka şubesine girerken yakalayan polis ekipleri şahsı telefondaki kişinin dolandırıcı olduğuna inandırmak için büyük çaba sarf etti.

ZAR ZOR İKNA OLDU

Banka görevlileri ve polis ekiplerinin güçlükle dolandırıldığına ikna ettiği Mehmet Keskin'in kısa süre önce bir kez daha bankaya geldiği ve vadesiz hesabından para gönderdiği öğrenildi.

Keskin'in durumundan şüphelenen banka veznesinde ki görevli çalışanın kendisini uyarması üzerine parayı kuzenine gönderdiğini söylediği öğrenildi. İlk etapta dolandırıcılara hesabında bulunan 10 bin TL'yi gönderdiği öğrenilen Keskin'in bir süre sonra banka şubesine geri geldiği belirtildi.

"SADAKA MI GÖNDERİYORSUN?"

Vadeli hesabındaki tüm parasını dolandırıcıları göndermek üzereyken polisler ve banka görevlileri sayesinde dolandırıldığını anlayan Mehmet Keskin, “Telefonla arayan kişiler polis olduklarını, kimliklerimizin kopyalanıp üzerimize hat çıkarıldığını, ailemin tüm kimliklerinin kopyalandığını söylediler. İşyerinden izin al gel, bankadaki paranı vereceğimiz IBAN'a gönder dediler. 3 saattir onlarla uğraşıyorum. 10 bin lira gönderdim. Bana paranın tamamını gönder, sadaka mı gönderiyorsun dediler” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Osman hamdi 1 hafta önce Şikayet Et
    çözümü basit dolandırıcıları yakalayıp dilini keseceksin hırsızında kolunu birdaha yapmazlar emin olun
    Cevapla
  • BİR İNSAN 1 hafta önce Şikayet Et
    bence bunda başka bir iş var. mantığıma oturmuyor. adama dolandırıcıları uyarmasıan rağmen ısrarla para göndermek istemesini bana biri izah etsin ? belliki adam ailesinden gizleği bir şeyin açığa çıkmasını istemiyor . net olan bu !!!
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne alaka? Ailesinden sakladığı bir şey varmış.
    Cevapla
  • behzat 1 hafta önce Şikayet Et
    Tamam insanın bazen basireti bağlanabilir lakin kızının ve polisler ikna etmeye çalışması nedir yahu? Bankacılar kızı ve polisler ikna edemiyor ama dolandırılar ikna ediyor. 19 yıldır esnaflık yapıyorum bizim insanımıza doğru bilgiyi verdiğin zaman ikna olmuyor. illaki yalan söyleyip satış yapanlara ikna oluyorlar. sonrası da hüsran. insanımızın durumu bu maalesef
    Cevapla
  • Ben 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu konuda VTR ler yapılmalı ve tüm tv kanallarında gösterilmeli bence. Gönderilen sms ler yeterli olmuyor demek ki.
    Cevapla
  • kaan61 1 hafta önce Şikayet Et
    dolandırıcılara bu bilgileri kim veriyor bankada nekadar parası var hangi hesapda bunları biri sızdırıyor. müsteri bilgileri ev araba asra ne varsa banka biliyor.... birileri bu bilgileri satıyor..
    Cevapla
  • Hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    Kimse vermiyor dolandırılan kişinin kendisi bülbül gibi ötüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR